Hlavní obsah

Údajné sexuální útoky exposlance Feriho budou vyšetřovat kriminalisté z Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Případem exposlance Dominika Feriho, kterého řada žen nařkla v médiích ze sexuálního obtěžování nebo i znásilnění, se budou zabývat kriminalisté z Prahy. Nyní budou zjišťovat, zda došlo k trestnému činu. Obviněn dosud Feri nebyl, uvedli policisté na Twitteru.

Foto: Petr Horník, Právo

Dominik Feri uspěl z posledního místa pražské kandidátky TOP 09.

Článek

Případem se budou zabývat kriminalisté z Prahy 1. „Kriminalisté zjišťují veškeré okolnosti důležité pro rozhodnutí, zda vůbec došlo ke spáchání trestného činu či nikoliv. Nikdo nebyl obviněn a zatím není ani stanovena právní kvalifikace,“ informovala policie.

Další informace vzhledem k počátku vyšetřování policie nesdělila.

Feri podle svědectví v minulosti na domácích večírcích nutil ženy k sexu, i když to odmítaly. Mělo se tak dít mezi lety 2015 a 2020. Svědectví několika žen, které jeho chování popisují, přinesly v úterý společně Deník N a A2larm. „Měl se mnou sex navzdory opakovanému nesouhlasu,“ popsala jedna z nich.

Feri po nařčeních ze sexuálního nátlaku složil mandát a nebude kandidovat

Parlamentní volby

Feri obvinění ze sexuálního násilí odmítl, omluvil se ale za nevhodné chování. „Není pro mě většího pocitu potupy a osobního selhání než se ohlédnout zpět na situace, kdy jsem se zachoval nevhodně, nepatřičně či negentlemansky,“ napsal do prvního prohlášení, které vydal předtím, než se rozhodl složit mandát. Proti tvrzením ze znásilnění, která jsou podle něj nepravdivá, se podle svých slov hodlá bránit soudně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám