Hlavní obsah

Od čtvrtka otevřou všechny obchody, a to i v neděli

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čtvrteční rozvolnění se dotkne i obchodů. Otevřít budou moci všechny prodejny bez rozdílu, tedy i ty v nákupních centrech, a to i v neděli. Po jednání vlády to sdělili ministr zdravotnictví Jan Blatný a ministr průmyslu a obchody Karel Havlíček (oba za ANO).

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Bude ale platit pravidlo jednoho zákazníka na 15 metrů čtverečních. Zákazníci budou muset dodržovat také mezi sebou rozestupy dva metry,” řekl vicepremiér Havlíček (za ANO) s tím, že bude umožněn prodej i v neděli. Platit bude také povinnost nosit roušky.

Provozovatelé malých obchodů si spočítají počet zákazníků, který se jim do obchodu vejde a sami si tento počet budou hlídat. Velké obchody to řeší například omezeným počtem nákupních košíků.

Obchody, restaurace i služby otevřou ve čtvrtek

Domácí

V nákupních centrech se budou moci otevřít stravovací zóny, ovšem restaurace v nich budou smět vydávat jídlo přes okénko pouze s sebou.

Zůstanou uzavřené dětské koutky.

Oblečení bude možné zkoušet a nevyužité vyzkoušené kusy nebudou muset „do karantény”.

PŘEHLEDNĚ: Jak se příští týden změní opatření

Domácí

Doposud mohly mít až na výjimky otevřeno pouze obchody se základními životními potřebami, ale také například květinářství nebo galanterie, na což si stěžovali provozovatelé ostatních malých obchodů. Vadilo jim mimo jiné to, že lidé mohou koupit zboží, které oni prodávají, ve velkých řetězcích.

Reklama

Výběr článků

Načítám