Hlavní obsah

Očkovací centra bez registrace už nejsou jen v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po třech očkovacích centrech v Praze se ve středu otevřou v Česku další místa, kde obdrží zájemci vakcínu proti covidu bez předchozí registrace. Očkovat se nově bude v Brně, Ostravě, Zlíně, Luhačovacích, Uherském Hradišti a Jaroměři.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Do minulého týdne se přitom očkovalo bez registrace jen v pražském obchodním centru Chodov a na hlavním nádraží, kde se očkuje jednodávkovou vakcínou od společnosti Johnson & Johnson a dvoudávkovou od Pfizer/BioNTech.

V pondělí k nim přibylo i obchodní centrum v Praze na Smíchově, kde se očkuje dvoudávkovou vakcínou od společnosti Moderna.

Dostat očkování bez registrace je možné nově i v obchodním centru na pražském SmíchověVideo: Novinky

Od středy pak budou moci lidé dostat vakcínu bez předchozí registrace v obchodním centu Olympia v Brně-Modřicích. Místo bude mít kapacitu 800 lidí denně a bude otevřené každý den od 10:00 do 20:00 hodin.

Na Zlínsku budou očkovací centra bez registrace.

Domácí

Aplikovat se bude jednodávková vakcína od společnosti Johnson & Johnson a dvoudávková od Pfizer/BioNTech.

Kapacitu 800 lidí denně bude mít od středy očkovací centrum ve Foru Nová Karolína v Ostravě. Otevřeno tam bude každý den od 8:00 do 19:00 hodin. Aplikovat se bude jednodávková vakcína od společnosti Johnson & Johnson.

Ve Zlínském kraji se budou moci lidé očkovat od středy v PSG aréně ve Zlíně, zdravotním středisku v Luhačovicích a také v Uherském Hradišti ve společnosti Medical Plus.

Česko má první případ nové mutace delta plus

Domácí

Zařízení, kde zájemci dostanou vakcínu bez předchozího objednání, budou využívat vakcíny od firem Pfizer/BioNTech a Johnson & Johnson. Očkovat bez registrace se bude v čase od 8:00 do 15:00 hodin.

Prvním očkovacím místem v Královéhradeckém kraji, kde se začne očkovat proti covidu-19 bez objednání, bude ve středu poliklinika EDUMED v Jaroměři. Očkování tam bude probíhat ve všední dny od 14:00 do 18:00 hodin, a to zatím do konce července 2021.

„Na radě pro zdravotní rizika jsme diskutovali, že bychom měli taková očkovací místa otevřít postupně ve všech krajských městech,“ řekl v pondělí premiér Andrej Babiš (ANO), který se otevření smíchovského místa zúčastnil s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem (za ANO).

Vakcinologové mají jasno: Očkování dětí má smysl

Domácí

„Jdeme víc do terénu, blíž k lidem. Pro část lidí je registrace po internetu komplikovaná. Zde se naočkují za několik minut. Jdou třeba kolem nakupovat a rozhodnou se na poslední chvíli,“ uvedl Vojtěch.

V přípravě jsou také očkovací místa v Ústí nad Labem, Pardubicích a v Liberci, zájem má i Hradec Králové.

Reklama

Výběr článků

Načítám