Hlavní obsah

Na území po tornádu obnovují dopravní spojení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Od půlnoci na středu 7. července se jihomoravské obce postižené tornádem dočkají další obnovy vlakového i autobusového spojení. Na webových stránkách o tom informuje provozovatel jihomoravského integrovaného dopravního systému (IDS) společnost Kordis.

Foto: Jakub Svoboda, Právo

Ilustrační foto

Článek

Podle uvedených informací začnou jezdit mezi Hodonínem a Břeclaví v pravidelných intervalech vlaky S9 a R13 a cestující s jízdenkami IDS JMK mezi Starým Městem, Moravským Pískem a Brnem budou moci dočasně v Břeclavi přestoupit i na vlaky Eurocity. Tato výjimka však nebude platit pro cestu z Břeclavi do Brna.

S malými výjimkami se obnoví i dvě autobusové linky. Linka 572 mezi Břeclaví a Hodonínem bude obsluhována v celé trase s omezeními na jedinou zastávku v Moravské Nové Vsi (zastávka Křižovatka na ulici Školní) stejně jako v Mikulčicích (dočasná zastávka u hřbitova na ulici Moravská).

Parkoviště pro dobrovolníky u Ladné bude fungovat do úterý

Domácí

V celé trase se vrací i linka 573 Břeclav – Prušánky, která stejně jako linka 572 zatím v Moravské Nové Vsi neobslouží zastávku u železniční stanice a zastávka Křižovatka je zde pro linku 573 dočasně přesunuta na ulici Dolní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám