Hlavní obsah

Na ministerstvu Malá skončila, náměstkyní hejtmana zůstane

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Bývalá ministryně spravedlnosti Taťána Malá (ANO), která čelí podezření z plagiátorství u svých dvou diplomových prací, zůstane i nadále náměstkyní jihomoravského hejtmana. V pondělí o tom s odkazem na rozhodnutí vedení kraje informovala mluvčí Monika Brindzáková. Malá plagiátorství odmítá.

Foto: Petr Horník, Právo

Taťána Malá (ANO)

Článek

„Vedení Jihomoravského kraje po poradě konstatovalo jednomyslně, že na základě dosavadních zkušeností s prací Taťány Malé ve funkci náměstkyně hejtmana není důvod jakkoli zpochybňovat její působení v této pozici. Nadále zůstává náměstkyní hejtmana pro oblast investic a majetku,” uvedla Brindzáková.

Malá se stala náměstkyní hejtmana Bohumila Šimka (ANO) po krajských volbách koncem předloňského roku. ANO je v koalici s ČSSD, TOP 09 s Žít Brno a Starosty pro jižní Moravu.

Připustila chyby

„Děkuji za podporu koaličním partnerům a vážím si toho, že mě hodnotí podle práce, kterou na kraji dělám," řekla poslankyně Malá.

Malá čelila mnoha výzvám k odstoupení z funkce ministryně spravedlnosti, kterou nakonec opustila po 13 dnech. Objevila se podezření z opisování u jejích diplomových prací na Panevropské vysoké škole v Bratislavě, kde vystudovala práva, a také na Mendelově univerzitě v Brně, kde psala práci o chovu králíků. Malá odmítla, že by úmyslně opisovala. Připustila, že mohla chybovat při používání citací. Její diplomovou práci o králících přezkoumá etická komise Mendelovy univerzity. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Ministryně spravedlnosti Malá rezignuje

Taťána Malá (ANO) na postu ministryně spravedlnosti končí. Učinila tak po jednání celostátního výboru hnutí ANO, zhruba tři hodiny poté, co na tiskovém...

Výběr článků

Načítám