Hlavní obsah

Mluvčí nedobrovolně opustil Ústavní soud těsně před bouří

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

V době, kdy se o Ústavní soud (ÚS) všichni zajímají, je tato nejvyšší soudní instituce v Česku bez svého mluvčího. Dosavadní tiskový mluvčí Michal Spáčil totiž své působení po téměř pěti letech ukončil a chce se vrátit k práci aktivního novináře.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Budova Ústavního soudu v Brně

Článek

V internetovém deníku Britské listy Spáčil komentoval svůj odchod. Pokud by neodešel, byl by prý vyhozen. Odmítal totiž kromě práce mluvčího spravovat internetové stránky soudu. V práci skončil den před rozhodnutím soudu, že předčasné volby se musí odložit.

V tomto kontextu považuje Spáčil svůj ne příliš dobrovolný odchod za štěstí. "Ústavní soud se tentokrát rozkročil tak široce, že si mírně natrhl talár,“ uvedl Spáčil. 

S médii je za ÚS oprávněn hovořit generální sekretář soudu Tomáš Langášek, ten je ale v těchto dnech na dovolené, zaskakovat tak musí jeho zástupce a poradce pro evropskou judikaturu Vlastimil Göttinger.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám