Hlavní obsah

Mládka by měl na ministerstvu nahradit Tomáš Prouza

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Šéfa průmyslu a obchodu Jana Mládka (ČSSD) by měl podle informací Novinek ve funkci nahradit státní tajemník pro evropské záležitosti a vládní koordinátor pro digitální agendu Tomáš Prouza. Současného ministra chce ke konci února odvolat premiér Bohuslav Sobotka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Státní tajemník pro evropské záležitosti při Úřadu vlády Tomáš Prouza

Článek

To, že se skloňuje jméno Prouzy, potvrdil Novinkám zdroj ze Strakovy akademie. Sobotka, který v pondělí oznámil, že chce Mládka vystřídat, však jméno potvrdit nechtěl.

Uvedl, že jako první se ho dozví prezident Miloš Zeman, který musí Mládkovo odvolání podepsat. Sobotka chce jít na Hrad ve čtvrtek.

Premiér se rozhodl Mládka odvolat kvůli situaci s mobilními operátory. „V poslední době nejsem jako předseda vlády spokojen s tím, jak ministerstvo průmyslu a obchodu pracuje. Zejména se jedná o postoj ministerstva, pokud jde o zlepšení situace spotřebitelů na trhu mobilních služeb,“ řekl v pondělí Sobotka.[celá zpráva]

Prouza vystudoval ekonomii, diplomacii a žurnalistiku. Dříve působil jako náměstek ministra financí. V USA pracoval jako expert Světové banky pro oblast finančních služeb a regulace v týmu pro Evropu a střední Asii.

V květnu 2016 ho česká vláda jmenovala koordinátorem digitální agendy ČR.

Reklama

Související články

Premiér odvolá ministra průmyslu Mládka

Premiér Bohuslav Sobotka chce odvolat ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka z ČSSD. Předseda vlády to oznámil po pondělním jednání vlády. Vadí mu, jak se...

Výběr článků

Načítám