Hlavní obsah

Meteorologové varují před ledovkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Jihočeském, Jihomoravském, Olomouckém kraji a v Kraji Vysočina hrozí až do 13:00 ledovka. Meteorologové v sobotu varovali před nebezpečím především řidiče a starší chodce. Zejména na jihovýchodní straně Českomoravské vrchoviny a na jižní straně Drahanské vrchoviny se vyskytuje mrznoucí mrholení, při kterém se tvoří na zemi nebezpečná vrstva ledu.

Foto: Hyungwon Kang, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Český hydrometeorologický ústav ve svém varování upozorňuje na možné problémy v dopravě. Hrozí podle něj nehody a také nebezpečí úrazů při uklouznutí.

„Při pohybu venku je třeba chodit velmi patrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven,” uvedli meteorologové. Řidiči by měli jezdit velmi opatrně a počítat s prodloužením doby jízdy.

V noci mráz, přes den kolem nuly. Výhled neslibuje velké výkyvy

Počasí

Konkrétně ledovka podle varování zasáhne v jižních Čechách okolí Jindřichova Hradce a Dačic, na Vysočině pak pás Bystřice na Pernštejnem, Moravské Budějovice, Náměšt nad Oslavu, Nové Město na Moravě, Telč, Třebíč, Žďár nad Sázavou. Na jižní Moravě pak hrozí na Blanensku, v Boskovicích, Rosicích a Tišnově. V Olomouckém kraji zasáhne ledovka Prostějov a Konice.

Reklama

Výběr článků

Načítám