Hlavní obsah

V noci mráz, přes den kolem nuly. Výhled neslibuje velké výkyvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přelom prosince a ledna zřejmě nepřinese žádné větší teplotní výkyvy. V noci bude mrznout, přes den lze čekat teploty mírně nad nulou či kolem nuly. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), a z krátkodobé předpovědi ústavu.

Foto: Adéla Taitlová, Právo

Ilustrační foto

Článek

Výhled se týká období od 14. prosince do 10. ledna. Nejteplejší ze čtyř týdnů by měl být ten příští. „Bude teplotně průměrný až slabě nadprůměrný a bude převládat inverzní charakter počasí,” uvedli meteorologové.

Zvláště na začátku příštího týdne může rtuť přes den ještě vystoupat poměrně vysoko, při malé oblačnosti až na 7 stupňů Celsia. Později už se budou teploty pohybovat nejvýše do 5 stupňů nad nulou a v noci mohou klesnout až na -3 stupně. Místy, především na horách, může slabě sněžit a vyskytnou se mrznoucí mlhy.

V dalších týdnech se poté mírně ochladí. „Relativně nejchladnějším týdnem by měl být týden od 28. prosince do 3. ledna s průměrem nejnižších nočních teplot kolem -5 stupňů Celsia a týdenním průměrem nejvyšších denních teplot kolem 0 stupňů,” doplnil ČHMÚ.

Objem srážek bude mezi 14. prosincem a 10. lednem pravděpodobně odpovídat dlouhodobému průměru pro toto období, nebo bude podprůměrný.

Reklama

Výběr článků

Načítám