Hlavní obsah

Kupka vyrukoval v debatě na Havlíčka s dětským počitadlem. Sčítal mu lži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) se v neděli v Partii na televizi Prima střetl s místopředsedou ANO Karlem Havlíčkem (ANO). Na duel plný osočování a vzájemného obviňování se z nepravd se ministr vybavil dětským počitadlem, na němž se jal sčítat svému oponentovi zavádějící výroky.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr dopravy Martin Kupka

Článek

„To je na ručník, už to ukončete,“ vyzýval vládu Havlíček v souvislosti s vysokou inflací a cenami energií. Připomněl nelichotivé umístění ČR v rámci Evropské unie v poměru ceny energií přepočtené na kupní sílu.

Kupka mu obratem připomněl, že v roce 2019, v době, kdy Havlíček vedl ministerstvo průmyslu a obchodu a rovněž ministerstvo dopravy, byla situace zcela stejná a ČR byla v unijním žebříčku čtvrtá nejhorší.

„Nezvládáte ani kupecké počty“

„Nezvládáte ani kupecké počty,“ vmetl Havlíčkovi a připomněl, že návrhy hnutí ANO by ČR mohly dostat do pozice Maďarska, které se ve srovnání s ČR potýká ještě s výrazně vyšší inflací. Znovu potvrdil, že vláda v květnu představí opatření, která by měla snížit deficit o 70 miliard korun.

Elektřina a plyn v ČR jsou čtvrté nejdražší v EU

Ekonomika

K možným úsporám v rozpočtu, který stále více tíží narůstající mandatorní výdaje, Havlíček doporučil na každém ministerstvu ušetřit 5 až 10 procent výdajů, což je podle něj zcela reálné, doporučil rovněž spojování úřadů.

Politici se neshodli téměř na ničem, krom nutnosti úspor. „Máte to černé na bílém, ale pořád melete to samé,“ řekl Kupka Havlíčkovi, jemuž na konci pořadu na počitadle našel třicet údajně nepravdivých či zavádějících výroků.

Výše státního dluhu je rekordní. Blíží se ke třem bilionům

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám