Hlavní obsah

Klobouk dolů, složil Pancové kompliment manažer stíhaného Metrostavu

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obžalovaná bývalá ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová hrála podle policejních přepisů odposlechů stěžejní roli při rozdělování a údajně i manipulování veřejných zakázek ve středočeských nemocnicích. A hrála ji zjevně dobře, o čemž svědčí slova chvály od jednoho ze zástupců nyní nově stíhané firmy Metrostav.

Foto: Petr Horník, Právo

Kateřinu Pancovou soud propustil 27. září z vazby.

Článek

„Teda upřímně, musím vám složit takovou poklonu, že když si vzpomenu, jak jsme vás viděli prvně, tak jste tady vlastně byla nová. A když vidím, jak jste se rychle v tom zorientovala,“ chválil ji loni 23. února tehdy ještě policií nezjištěný manažer.

Pancová za to skromně poděkovala. „Že teda vopravdu,“ pokračoval v lichotkách pracovník Metrostavu. „Vemte si, že já jsem byla na ambulanci, já jsem to předtím nikdy nedělala, že jo,“ přijala poklonu Pancová. „Klobouk dolů,“ uzavřel sérii komplimentů manažer.

Pancová: Ovlivňovat tohle, to je hrůza

Že ale šlo o náročnou úlohu a práci, během níž musela řešit se stavaři různé problémy, o tom se Pancová o několik dnů později sama rozhovořila při debatě s generálním ředitelem Metrostavu a v současnosti rovněž nově stíhaným Pavlem Pilátem.

„Kde co, voni říkali, že to nejde,“ postěžoval si na blíže neupřesněné spory při jednom projektu loni 16. března Pilát.

„Hele, já jsem říkala, já tohleto klidně domluvím, já to chápu, protože to je nejstrašnější stavba, co vůbec je, a to zrovna ovlivňovat, to je vopravdu hrůza,“ řekla Pancová.

Kateřina Pancová šla po propuštění z vazby nakoupitVideo: Jiří Forman, Novinky

Exšéfka kladenské nemocnice Kateřina Pancová je jednou z obžalovaných v kauze bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha. Podle žalobce Petra Jiráta byla jednou z organizátorek korupce. Koncem září pražský soud Pancovou propustil z vazby. 8. října pak protikorupční policie v kauze nově obvinila devět lidí a osm firem, mezi nimi i stavební firmu Metrostav.

Reklama

Výběr článků

Načítám