Hlavní obsah

Klaus prodělal covid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bývalý prezident Václav Klaus se zotavuje z covidu. Jeho mluvčí Petr Macinka však v úterý odpoledne dementoval informace serveru iDnes.cz, který se zprávou přišel, že měl 82letý český exprezident těžký průběh onemocnění, a dokonce musel být několik dní hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici v Praze.

Foto: Milan Malíček, Právo

Václav Klaus

Článek

„Prezident Klaus nebyl s covidem hospitalizován, neměl těžký průběh onemocnění. Do ÚVN pouze pravidelně docházel kvůli léčbě. V současné chvíli je již oficiálně mimo karanténu, přesto v rámci rekonvalescence omezuje část svého programu na několik příštích dní,“ řekl Macinka Novinkám s tím, že se Klaus nezúčastní sobotní zádušní mše za Karla Schwarzenberga.

Exprezident prodělal podle dostupných informací covid již v roce 2021. Tehdy léčbu absolvoval v domácím prostředí, kde se léčil dostupnými medikamenty a přírodními přípravky.

Onemocnění tehdy okomentoval slovy, že měl dva dny teplotu a nepropadl kvůli tomu panice. „To bych doporučoval všem,“ řekl tehdy v Partii na CNN Prima News.

Již tehdy jej prý lékaři chtěli vzhledem k věku hospitalizovat. „Řekl jsem, že tam být nechci. Tím jsem nezvýšil počet hospitalizovaných,“ uvedl exprezident, který vystupoval proti plošným opatřením a netajil se svou skepsí k povinnému nošení roušek.

Exprezident Klaus: Teplotu jsem měl dva dny, nepropadl jsem panice. To doporučuji všem

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám