Hlavní obsah

Exprezident Klaus: Teplotu jsem měl dva dny, nepropadl jsem panice. To doporučuji všem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Bývalý prezident Václav Klaus se po prodělaném koronaviru cítí dobře, nemoc u něho měla mírný průběh. Teplotu měl pouze dva dny, nepropadl kvůli tomu panice. „To bych doporučoval všem,“ řekl v Partii na CNN Prima News. Nevyloučil také kandidaturu ve sněmovních ani v prezidentských volbách.

Foto: Právo

Bývalý prezident Václav Klaus

Článek

„Cítím se docela dobře, u mě měla nemoc mírný průběh. Jeden den jsem měl teplotu 37,3. Ještě jednou jsem měl 37,1. Něco takového jsem očekával, nepropadl jsem panice. To bych doporučoval všem,“ popsal svou zkušenost s koronavirem exprezident.

Podle dřívějšího vyjádření se Klaus léčil běžně dostupnými preparáty, jako je aspirin. Dále bral vitamíny, přírodní přípravky a isoprinosine na podporu imunity.

Václav Klaus ukončil karanténu, měl jen lehký průběh covidu

Domácí

Klaus je známý kritikou současných koronavirových opatření, na veřejnosti se také několikrát objevil bez roušky či respirátoru. Například na oslavách 28. října neměl řádně nasazenou roušku, za což mu následně pražská hygiena vyměřila pokutu 10 000 korun.

Neví, kde se nakazil 

Koronavirus se u něj prokázal před třemi týdny. Kde se nakazil, neví. „Možná, když jsem dělal velký rozhovor do jednoho podcastu. Ukázalo se, že ten člověk byl nakažený,“ sdělil.

Václav Klaus byl v zakázaném okrese. Hrozí mu pokuta

Domácí

Podle něj se pak v Česku záměrně šíří panika. „Vím, že je covid středně vážná viróza, která se blbě šíří a v řadě případů dojde do tragických konců. Není to ale důvod k tomu, abychom panikařili a dělali tato opatření,“ uvedl.

„Naše zdravotnictví není před kolapsem. Například mě si chtěli nechat v nemocnici. Řekl jsem, že tam být nechci. Tím jsem nezvýšil počet hospitalizovaných,“ doplnil.

Václava Klause do Krkonoš vezli přímo policisté

Domácí

Klaus byl také přistižen v zakázaném okrese. „Hygieně jsem to nahlásil sám,” řekl k tomu. Pozastavil se také nad tím, že se tato informace následně dostala do médií.

Nevyloučil kandidaturu

Na přímý dotaz v Partii pak také exprezident nevyloučil kandidaturu do parlamentních, ale ani do prezidentských voleb. Prioritou jsou pro něj ale volby do Sněmovny, které by se měly konat na podzim 2021.

Volby by jasně ovládli Piráti se STAN

Parlamentní volby

„Musí vzniknout alternativa k dnešním zoufalým Pirátům. Doufám, že nebude potřeba, abych stál v čele strany do voleb do Parlamentu. Kdyby nebylo zbytí, tak si myslím, že by bylo zradou, kdybych řekl, že ne,” prohlásil.

Reklama

Výběr článků

Načítám