Hlavní obsah

Klaus: lidé jsou přesvědčeni, že vláda nevede zemi správně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prezident Václav Klaus v nedělním prohlášení komentuje výsledek krajských a prvního kola senátních voleb. "Výsledky ...jsou pro mne a pro celou českou veřejnost mimořádně závažným signálem. Vítězství parlamentní opozice je nutné číst tak, že občané jsou většinově přesvědčeni, že současná vláda nevede zemi správným směrem," prohlásil prezident a čestný předseda ODS Klaus.

Foto: HZS Zlínského kraje
Článek

"Kdybych to měl trochu zjednodušit, volby do Evropského parlamentu byly vzkazem veřejnosti o našem evropském směřování, tyto volby pak o vnitřní politice," uvedl dále v prohlášení prezident a dodal, že společnost dala najevo, že je v pohybu, což není možné ignorovat.

Pozitivně se vyjádřil o krajích, kde drtivě zvítězila ODS. Volby jsou podle něj potvrzením, že krajská zastupitelstva "přesvědčila voliče, že v rámci svých možností udělala pro život ve svých regionech maximum možného, a že si lidé přejí, aby ve své práci pokračovala."

Zeman volby nesledoval

Dřívější Klausův rival, expředseda vlády a ČSSD Miloš Zeman naopak na chalupě na Vrchovině volby nesledoval. Poprvé je slyšel od zpravodaje ČTK. Reagoval, že ho nepotěšily, a nebyl jimi ani překvapen.

K úspěchu komunistů, kteří se ve většině krajů umístili za vítěznou ODS a sociální demokraty předčili i v senátních volbách, poznamenal, že se lidé stále stydí přiznat, že budou volit KSČM. "Když se lidí ptají před volebními místnostmi, komu dají hlas, nepřiznají, že komunistické straně," uvedl.

Anketa

Komu z nejvyšších představitelů státu věříte:
prezidentovi Václavu Klausovi
41,1 %
předsedovi senátu Petru Pithartovi
3,6 %
předsedovi parlamentu Lubomíru Zaorálkovi
1,9 %
premiérovi Stanislavu Grossovi
24,7 %
nikomu z nich
28,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3828 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám