Hlavní obsah

Klasnová sní o vlastní kavárně, jiní poslanci se těší na důchod

Právo, Oldřich Danda

Část poslanců už štěstěnu ve volbách pokoušet nechce nebo nemá za koho a chystá se na návrat do civilního života. Žádný z nich ale nečeká, že bude mít problém najít si práci.

Foto: Petr Horník, Právo

Kateřina Klasnová se svým manželem a šéfem VV Vítem Bártou před úterním hlasováním o rozpuštění Sněmovny

Článek

Šéfka poslaneckého klubu Věcí veřejných Kateřina Klasnová (35) nemusí mít starosti, jak se uživí, protože v Praze pronajímá dva byty a také její muž a šéf véček Vít Bárta má dostatek prostředků, aby ji uživil.

V budoucnosti by si ale ráda otevřela kavárnu. „S kamarádkou si chci splnit životní sen – pořídit si galerii s kavárnou, i když vím, že to není věc, která by člověka uživila,“ řekla Právu. Dodala, že teď pomáhá straně při kampani do předčasných voleb a také chce opět kandidovat za rok do zastupitelstva Prahy 1 a také do pražského magistrátu.

Hlasování o rozpuštění SněmovnyVideo: Novinky

Místopředseda TOP 09 a bývalý ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (48) počítá, že bude do voleb pomáhat straně v kampani a pak teprve si najde místo.

„Člověk, který byl tři roky poslancem a mezitím ministrem by měl mít na to, aby vydržel dva měsíce, aniž by měl výdělečnou činnost,“ řekl.

Těší se na důchod

Dodal, že má pár nabídek. „Dvacet let jsem se živil v byznysu a v energetice, buď odbornými pracemi, nebo na manažerských pozicích, takže nemám strach, že bych se neuživil,“ sdělil Právu.

Liberecký poslanec ČSSD Cyril Zapletal (64) se těší do důchodu. „Sněmovna tu není jenom proto, abych mohl vegetovat v tomto světě. Určitě najdu nějaké uplatnění a plynule přejdu do důchodového stavu,“ řekl Právu někdejší horník a šéf hornických odborů.

Přerovský poslanec Zdeněk Boháč (55) z ODS se o živobytí nebojí, protože mu obstojně vydělávají pronajaté nemovitosti. Proto se chystá do politického důchodu a cestovat.

„Také se budu více věnovat svazu tělesně postižených, který máme v Přerově,“ podotkl pro Právo Boháč.

Návrat k původním profesím

Dvaasedmdesátiletý Jiří Štětina z Věcí veřejných neopustil svoji práci lékaře.

„Pokud nebudu v příští Sněmovně, pak budu dělat svou profesi. Především věnuji více času manželce, která nebyla z mého působení v politice nadšená,“ uvedl Štětina.

Dodal, že dostal nabídku pracovat jako anesteziolog ve Dvoře Králové a na záchrance v Pardubicích. Chystá se i vydat knihu o medicíně při katastrofách.

Poslanec za TOP 09 a Starosty Aleš Roztočil (60) se bude naplno věnovat jihlavské nemocnici.

„Chci získat pro porodnicko-gynekologické oddělení nejvyšší akreditaci pro postgraduální vzdělávání. A také převést jeden ročník lékařské fakulty do Jihlavy a jednou udělat z jihlavské nemocnice součást fakultní nemocnice,“ uvedl.

A proč odchází z politiky? Zjistil, že toho moc neprosadí. Chvíli koketoval s hnutím Tomia Okamury, ale rozešli se.

Související témata

Foto: Petr Horník, Právo

Kateřina Klasnová v Lánech po setkání s prezidentem Milošem Zemanem

Foto: Petr Horník, Právo

Jaromír Drábek (TOP 09)

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky

Cyril Zapletal

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky

Mgr. Zdeněk Boháč

Foto: Petr Horník, Právo

Poslanec VV Jiří Štětina

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky

prof. MUDr. Aleš Roztočil, CSc.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám