Hlavní obsah

Domácí kino netřeba. Chytrý soundbar od Sonosu ukrývá pět reproduktorů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doby, kdy si lidé domů pořizovali hned několik reproduktorů, aby si navodili podobnou atmosféru jako v kině, jsou patrně již dávno pryč. Chytré soundbary totiž dokážou zprostředkovat prostorový vjem také. Zvládne to i Sonos Beam, který je k mání již ve druhé generaci.

Foto: archív výrobce

Sonos Beam 2

Článek

Popularita soundbarů je vcelku pochopitelná. Nainstalovat jedno zařízení pod televizor je jednodušší a pohodlnější než řešit rozmístění několika samotných reproduktorů po místnosti. Pokud lidé sáhnou po nějakém sofistikovanějším řešení, nepřipraví se ani o prostorový zvuk, který je jinak výsadou domácích kin v sestavě 5.1 či 7.1.

Bohatým prostorovým zvukem a podporou funkce Dolby Atmos vládne i Sonos Beam 2, prostorový vjem dovede vytvořit díky pětici vysoce výkonných reproduktorů. Jeden středový-výškový reproduktor vytváří jasnou vysokofrekvenční odezvu, čtyři eliptické středobasové reproduktory pak zajišťují věrnou reprodukci středních frekvencí a maximalizují výstup nízkých frekvencí. Nízké frekvence vylepšují i tři pasivní zářiče. 3D efekt, který dovede dvojka vytvořit, působí velmi věrným dojmem.

Foto: archív výrobce

Sonos Beam 2

Zvuk ladili oscaroví zvukaři

Však se také výrobce netají tím, že na ladění soundbaru se podíleli také oscaroví zvukaři. Naladění na filmy je ale při sledování jednotlivých snímků patrné, dialogy herců jsou totiž bezchybně srozumitelné. A je úplně jedno, jestli protagonisti šeptají, nebo křičí – stará se o to funkce Speech Enhancement.

Další užitečnou vychytávkou soundbaru Sonos je funkce Noční zvuk, kterou si lze aktivovat v aplikaci. Tato funkce sníží intenzitu hlasitých efektů, a naopak zvýrazní ty tišší. Vyzdvihnout si zaslouží technologie Trueplay tunning, která přizpůsobí zvuk dané místnosti.

Ve srovnání s první generací se dvojka chlubí rychlejším procesorem a připojením HDMI eARC, po stránce designu zase případní zájemci ocení přidání perforované mřížky. Vzhled působí elegantnějším dojmem než u jedničky, na výběr je mezi bílým a černým provedením.

Hrát může i lampa. A to překvapivě dobře

Testy

Rozumí si i s mobily

Beam 2 není společníkem pouze pro televizory. Přes bezdrátové připojení můžete také z vašeho telefonu streamovat hudbu, rádio, podcasty či audioknihy. Beam 2 nabízí možnost připojení přes Wifi, HDMI a ethernet.

Praktické je, že soundbar můžete ovládat nejen pomocí dálkového ovládání, ale také prostřednictvím obslužné aplikace v chytrém telefonu. Nechybí ani podpora pro Apple AirPlay či pro hlasové asistenty Amazon Alexa nebo Google Assistant. Ovládat Beam 2 tak můžete i doslova bez použití rukou.

Sonos Beam 2 se v tuzemských obchodech nabízí za 12 990 Kč.

Foto: archív výrobce

Sonos Beam 2

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám