Hlavní obsah

Hilšer odešel Nově z debaty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezidentský kandidát Marek Hilšer odešel z prezidentské debaty na TV Nova. Podmínky debat nepovažuje za rovné. Favorité voleb – Andrej Babiš, Petr Pavel a Danuše Nerudová – totiž budou na Nově debatovat zvlášť, a to až po 20. hodině.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marek Hilšer odchází z debaty kandidátů.

Reklama

Článek

„Začnu trochu z jiného soudku. Vážená paní moderátorko. Ať se koukám nalevo, napravo, a hledám usilovně, nevidím tady tři kandidáty. Ptám se na to, proč tomu tak je. Myslím, že je to vlastně záměr. Je to neférové především vůči voličům, kteří mají právo na to, aby jejich kandidáti vystupovali za rovných a spravedlivých podmínek. Mám za to, že prezident této země musí umět hrát férovou hru. Musím proto tuto debatu opustit,“ oznámil na úvod debaty.

Při odchodu si potřásl rukou s ostatními kandidáty. Na stolečku nechal svou fotografii.

Doplnil, že doufá, že si lidé nenechají volby krokem nejen Novy – ale i CNN Prima News – zkazit. „Chtěl bych ale požádat české občany, aby šli k volbám. A přeji šťastnou ruku při volbě,“ řekl a opustil studio.

Nad rozdělením prostoru pro kandidáty se pozastavil dále například i Tomáš Zima. Vedle něj v debatě zůstali Jaroslav Bašta, Pavel Fischer a Karel Diviš.

Anketa

Měly by televize dát všem kandidátům příležitost v jedné debatě?
Ano
97,8 %
Ne, formát debaty favoritů a "ostatních" mi nevadí.
2,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 69525 čtenářů.

„Chce ještě někdo odejít? Abychom tu neměli teatrální odchody,“ reagovala posléze moderátorka Bára Divišová.

Ředitel zpravodajství televize Nova Kamil Houska ČTK sdělil, že kandidáti o konceptu debat, který jim dává větší prostor, věděli a souhlasili s účastí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marek Hilšer přijíždí na debatu prezidentských kandidátů televize Nova.

Vím něco o vaší kartářce, poslechněte ji, vyzval Babiše Diviš

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám