Hlavní obsah

Hamáček: Škoda, že nikdo nezavolal na party v Teplicích policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Podle šéfa vládních sociálních demokratů a vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD) je škoda, že na party v hotelu v Teplicích, které se zúčastnil i bývalý premiér Jiří Paroubek či předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička, nikdo nezavolal policii. Podle Hamáčka se tak mohla celá situace vyřešit na místě. Nyní to podle něj přejde do správního řízení a těm, kteří akci organizovali či se jí účastnili, hrozí pokuty.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD)

Článek

„Pravidla platí pro každého. Co se tam odehrálo, je evidentní porušení vládních nařízení. Je škoda, že nikdo z těch, kteří to dokumentovali, nezavolal policii. Mohlo se to vyřešit na místě,“ sdělil v pondělí na pravidelné tiskové konferenci ČSSD.

Porušili, co mohli. Noční mejdan v Teplicích: V hlavních rolích Hnilička, Šlégr, Paroubek, Benda

Domácí

Podle něj tak celá věc nyní přejde do správního řízení. „Těm, kteří to organizovali či tam byli, hrozí pokuty,“ doplnil ministr.

Akce, na kterou upozornil server Blesk, se konala v hotelu politického podnikatele Petra Bendy. Vedle něj se party účastnil právě Paroubek, Hnilička nebo místopředseda Rady ČT Jiří Šlégr.

Rezignuje Hnilička? 

Jak dokládají fotografie, tak hosté vesměs neměli roušky či respirátory. Někteří pak měli v hotelu přenocovat, další odcházeli až pozdě v noci. Hromadné akce jsou přitom v 5. stupni protiepidemického systému PES zakázány. Hotely musí být uzavřené s výjimkou ubytování v rámci pracovních cest, případně ubytování lidí v karanténě.

Babiš chce Hniličkovu hlavu

Domácí

Kvůli akci již také premiér Andrej Babiš (ANO) pro Právo uvedl, že by měl Hnilička na svůj post šéfa Národní sportovní agentury rezignovat. „Je to nepřijatelné, za svůj krok musí platit,“ řekl Babiš.

Hnilička uznal chybu a poslal 50 tisíc na charitu. Odstoupí?

Domácí

Hamáček v reakci na to uvedl, že podle něj vláda jeho odvolání řešit v pondělí odpoledne, kdy zasedá, nebude. „Pan Hnilička je personálně podřízen panu premiérovi. Předpokládám, že to vyřeší spolu a nebude to téma jednání na vládě,“ sdělil.

Reklama

Výběr článků

Načítám