Hlavní obsah

Hnilička uznal chybu a poslal 50 tisíc na charitu. Odstoupí?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předseda Národní sportovní agentury a poslanec ANO Milan Hnilička uvedl, že účast na akci v Teplicích, kde se desítky lidí bavily navzdory vládním opatřením proti koronaviru, byla chybou. Poslanec podle svých slov ponese následky. Zároveň uvedl, že věnoval na charitu 50 000 korun. Z jeho vyjádření ale není jasné, jestli z nějaké funkce odstoupí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Hnilička

Článek

"Nepil jsem, po večeři a pár pracovních schůzkách jsem řídil domů. Ale uvědomuju si, že jsem udělal velkou a hloupou chybu, za kterou se moc omlouvám a jsem připraven nést následky," uvedl Hnilička, který stojí v čele Národní sportovní agentury.

O tom, že Hnilička musí nést za své jednání následky, hovořil v reakci premiér Andrej Babiš (ANO).

„Je to nepřijatelné papalášství a hlavně porušení vládních nařízení. Pánové si z nich udělali trhací kalendář. Všichni zúčastnění, včetně hotelu, ve kterém se ta akce konala, za to musí nést následky. Na fotce jsem poznal i Milana Hniličku,“ sdělil Novinkám s tím, že očekává od Hniličky vyvození důsledků.

Vedle Hniličky se akce zúčastnil například místopředseda Rady ČT Jiří Šlégr, někdejší premiér Jiří Paroubek či politický podnikatel Petr Benda.

Aktéři přitom porušili řadu vládních restrikcí přijatých v souvislosti s koronavirem.

Anketa

Je dar na charitu adekvátní reakcí na porušení vládních opatření?
Ano
10,3 %
Ne
89,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10108 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám