Hlavní obsah

Filip je spokojen, KSČM posílila

Právo, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předseda KSČM Vojtěch Filip po svém příchodu do stranické centrály v ulici Politických vězňů odmítl komentovat dosavadní výsledky z pohledu toho, zda bude možné vytvořit funkční vládu. „Počkám si až po konečných výsledcích,“ odmítl spekulovat.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Předseda Vojtěch Filip ve volebním středisku KSČM sledoval 26. října výsledky sněmovních voleb.

Článek

Filip je nicméně spokojen, neboť KSČM oproti minulým volbám, v nichž získala 11,27 procenta, posílila.

Podle něho tyto volby ukázaly, že „je tu skupina lidí, kteří chtějí pokračování současné politiky, což přibrzdí možnou změnu“.

Na možný aktivní podíl komunistů na příští vládě zareagoval: „ Záleží na tom, jak dopadne výsledek. Jestli budeme mít větší důvěru ve společnosti, tak můžeme o tom uvažovat. Pokud bude důvěra taková, že nebude možné vytvořit funkční vládu, kterou by mohla podporovat KSČM, tak samozřejmě vládnout nebudeme,“ prohlásil.

Úspěch ANO: reklama vítězí nad programem

Výsledky Babišova ANO 2011 komentoval slovy: „Netušil jsem, že některá nová hnutí do toho vloží tolik prostředků, které normální strany do voleb nevkládají,“ podle Filipa daly přednost reklamě před programem.

Na adresu zemanovců prohlásil Filip, že „některé politické strany se více hádaly než by  usilovaly o společný cíl“.  Nepřekvapily ho prý ani výsledky Okamurova Úsvitu: „To je hnutí, které stojí na určitém vůdcovském principu, tak tam asi poslouchali,“ uvedl šéf komunistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám