Hlavní obsah

Ficovi a Orbánovi se dostalo v Praze přivítání. Přívětivé rozhodně nebylo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na slovenského premiéra Roberta Fica čekali při příjezdu do Lichtenštejnského paláce v Praze na úterní schůzku Visegrádské skupiny (V4) demonstranti s transparenty odkazujícími na to, že se postavil na stranu ruského prezidenta Vladimira Putina. Když vystoupil z auta, pískali na něj a křičeli „hanba“. Poté, co se Fico krátce přivítal s českým premiérem Petrem Fialou (ODS), šel ještě lidem ironicky pokynout.

Příjezd premiérů V4 na KampuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Na protest proti Ficovi i jeho maďarskému protějšku Viktoru Orbánovi se sešly u Lichtenštejnského paláce desítky lidí. Měli s sebou české a ukrajinské vlajky a vlajky Evropské unie.

Někteří nesli transparenty odkazující na to, že se Fico postavil na stranu ruského prezidenta Vladimira Putina. „Fico, jdi domů, do Ruska“ bylo například na jednom z nich. Na Orbána a Fica lidé také pískali a křičeli „hanba“.

Foto: Jan Handrejch, novinky.cz

Příznivci EU a odpůrci Roberta Fica před Lichtenštejnským palácem

Fico po přivítání s Fialou nechal svého hostitele čekat, popošel směrem k bariéře, za kterou protestující stáli a ironicky jim pokynul. Místo hlídali strážníci a členové antikonfliktního týmu.

FOTO: Premiéři V4 v Praze

Domácí

Do pražského Lichtenštejnského paláce se v úterý sjeli premiéři Slovenska, Polska a Maďarska na jednání s Fialou. Mluvit by měli o energetické bezpečnosti, strategické agendě Evropské unie či migraci.

Schůzka Visegrádské skupiny (V4) se pravděpodobně ponese v napjatém duchu. Kvůli postoji Bratislavy a Budapešti k válce na Ukrajině je podle polského premiéra Donalda Tuska po pražském summitu třeba zhodnotit, zda má visegrádská čtyřka ještě smysl.

Foto: Jan Handrejch, novinky.cz

Skupinka před Lichtenštejnským palácem hlasitě pískala při příjezdu Orbána i Fica

Foto: Jan Handrejch, novinky.cz

Odpůrci Viktora Orbána a Roberta Fica

Připomenu Orbánovi s Ficem, proč vznikla V4, varoval Tusk

Domácí

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám