Hlavní obsah

Dvě roušky přes sebe už od pondělí nebudou stačit

Praha

Od 1. března bude v hromadné dopravě, obchodech a na dalších místech, kde se lidé shromažďují, povinné mít respirátor. Dvě chirurgické roušky přes sebe už nebudou stačit. Po čtvrtečním jednání vlády to uvedl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Cestující s nasazeným respirátorem v pražské MHD na snímku z 22. února 2021.

Článek

Od čtvrtka platí nová opatření, kdy se musí na vybraných místech nosit respirátory, nanoroušky či případně dvě chirurgické roušky na sobě. Ty však od pondělí už nebudou stačit. „Dvě roušky jsou jenom na přechodnou dobu, než si lidé opatří FFP2 respirátory,” řekl Blatný na tiskové konferenci.

PŘEHLEDNĚ: Kde všude bude povinné nosit respirátory

Koronavirus

Nošení podomácku vyrobených či jiných textilních roušek už na těchto místech není možné. Blatný také uvedl, že od 1. března budou zaměstnavatelé povinni vybavit zaměstnance potřebnými ochrannými prostředky.

Kabinet také zřejmě od 1. března přistoupí k dalšímu zpřísnění, omezit by se měl výrazně pohyb lidí. Vláda zřejmě zakáže cestování mezi okresy, uzavře také školy a školky. Otevřeny by měly zůstat také pouze ty obchody, které jsou opravdu nutné.

Vláda chce omezit pohyb mezi okresy na 3 týdny a zavřít školy a školky

Domácí

Tato další opatření ale vláda upřesní ještě v pátek, a to po jednání o prodloužení nouzového stavu v Poslanecké sněmovně. Právě delší nouzový stav je potřebný podle Blatného k jejich vyhlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám