Hlavní obsah

Důvěra v prezidenta stoupla, vláda si mírně pohoršila, ukázal průzkum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezidentovi Miloši Zemanovi nyní důvěřuje 47 procent lidí, což je o tři procenta více než v únoru. Mírně si pohoršila vláda, které věří 45 procent Čechů, před měsícem jich bylo 49 procent. Vyplývá to z aktuálního průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Foto: Jan Švábek, Právo

Prezident Miloš Zeman při debatě se studenty v Plzni

Článek

Pozici nejdůvěryhodnější ústavní instituce si v průzkumech CVVM dlouhodobě udržují obecní zastupitelé. Momentálně se těší důvěře 66 procent respondentů, stejně jako v únoru.

Následují další místní reprezentace - starostové s podporou 64 procent lidí, krajští zastupitelé mají důvěru 45 procent lidí a hejtmanům věří 42 procent dotázaných.

Tradičně nejslabší pozici v očích veřejnosti mají z ústavních institucí obě parlamentní komory - Poslanecké sněmovně vyjádřilo důvěru 32 procent občanů, Senátu o procentní bod více.

CVVM také zjišťoval, jak jsou lidé spokojeni se současnou politickou situací v zemi - spokojenost vyjádřilo 19 procent oslovených, nespokojených je 43 procent a dalších 35 procent lidí není ani spokojena, ani nespokojena.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám