Hlavní obsah

Dominik Hašek chce jít do Senátu za TOP 09

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dominik Hašek bude na podzim kandidovat za TOP 09 do Senátu. Spolu s ním bude kandidovat například i režisér Břetislav Rychlík. Záměr kandidovat do horní komory Parlamentu Hašek zveřejnil začátkem března v podcastu Novinek PoliTalk, tehdy si ještě ale nebyl jist za koho. Zvažoval mezi TOP 09 a koalicí SPOLU.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Dominik Hašek

Článek

Hašek se bude jako obyvatel Nového Knína ucházet o důvěru lidí ve volebním obvodu Benešov.

„Když jsem v NHL chytal za tým Ottawy, který si říká Senators, nemohl jsem samozřejmě ani tušit, že se jednou rozhodnu pro skutečný Senát. Dnes už je můj zájem o společenské dění a politiku tak silný, že tu kandidaturu vnímám jako nevyhnutelný životní krok,“ řekl Dominik Hašek v tiskové zprávě TOP 09.

„Dominik Hašek hájí jasné postoje, které jsou v souladu s hodnotami TOP 09. Dlouhodobě se také angažuje v charitě, což je mi blízké a o jeho osobnosti to vypovídá mnohé,“ podotkla k jeho kandidatuře předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Dominik Hašek bude kandidovat do Senátu

Domácí

Podle ní olympijský vítěz z Nagana, dvojnásobný vítěz Stanley Cupu a trojnásobný vítěz české extraligy využije pracovitost a houževnatost z hokeje. „I proto věřím, že v Senátu bude stejně užitečným hráčem jako během své hokejové kariéry,“ dodala.

V Brně bude kandidovat Rychlík

Spolu s ním bude kandidovat i brněnský patriot, dokumentarista a filmový a divadelní režisér Břetislav Rychlík.

„Jako dokumentarista jsem se snažil přiblížit úděl minulým režimem stíhaných lidí, lidí na okraji společnosti nebo dávat do popředí opomíjená sociální témata. Trápí mne rozeštvávání české společnosti a bezohledný populismus,“ uvedl Rychlík.

Foto: Marek Malůšek

Režisér Břetislav Rychlík

„Věřím, že by moje působení v politice bylo pokračováním toho, co dělám celý život. V listopadu 1989 jsme své zemi vraceli demokratické hodnoty a principy a teď je zjevně na čase v tom pomoci znovu,“ dodal Rychlík.

Všichni jste odpovědní za zločiny své země! Jasná odpověď Dominika Haška na stížnost ruských hokejistů

PoliTalk

Reklama

Související témata:
Břetislav Rychlík

Výběr článků

Načítám