Hlavní obsah

Dominik Hašek bude kandidovat do Senátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý hokejový brankář a olympijský vítěz z Nagana Dominik Hašek potvrdil v podcastu PoliTalk, že se letos chystá vstoupit do politiky. Za TOP 09 nebo koalici SPOLU bude kandidovat do Senátu. Oficiálně chce vše oznámit příští měsíc.

Dominik Hašek o své kandidatuře do Senátu Video: Novinky

 
Článek

Devětapadesátiletý bývalý hokejový profesionál, známý pod přezdívkou Dominátor, se už pomalu připravuje na svoji první politickou kampaň. „Mám spoustu názorů na vnitřní politiku, na sociální programy, lidská práva a chtěl bych do toho čím dál víc zasahovat,“ říká ke svému vstupu do aktivní politiky.

Šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová potvrdila už začátkem loňského srpna, že s Dominikem Haškem strana o jeho možném angažmá vyjednává. „Věřím, že se na kandidatuře dohodneme,“ dodala tehdy.

V tuto chvíli je už tedy jasné, že si obě strany podaly ruce. „Ano, máme podanou ruku, scházíme se. Řekněme, že začínáme připravovat kampaň,“ upřesňuje bývalý český hokejový reprezentant a brankář v zámořské NHL.

Podle něj ještě zbývá dořešit, jestli bude kandidovat pouze za TOP 09, nebo za celou koalici SPOLU. „Byl bych rád, kdyby to už příští měsíc bylo oficiálně řečeno.“

Všichni jste odpovědní za zločiny své země! Jasná odpověď Dominika Haška na stížnost ruských hokejistů

PoliTalk

Dominik Hašek ale v rozhovoru pro PoliTalk komentoval hlavně přístup sportovních federací k ruským sportovcům. Od začátku invaze Ruska na Ukrajinu hlasitě kritizuje to, že v některých sportech mohou ruští reprezentanti dál soutěžit. Podle něj tím dělají reklamu ruské útočné válce.

Aktuálně také sepsal odpověď na dopis ruských juniorských hokejistů, kteří si stěžují, že je Mezinárodní hokejová federace (IIHF) nechce pouštět na mezinárodní utkání. Dominik Hašek jim v dopise vysvětluje, že i oni jsou jako občané Ruska spoluodpovědní za zločiny, které jejich země páchá na Ukrajině.

Politické rozhovory o tématech, která hýbou společenským děním. Vedou je pro vás naši političtí redaktoři.

Odebírejte podcast také na Spotify, Apple Podcasts či na platformě Podcasty.cz a zapněte si upozornění na nové díly.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Výběr článků

Načítám