Hlavní obsah

Demonstrace s absurdními rysy, okomentoval Fiala družbu Babiše s odbory a komunisty

Středeční demonstrace svolaná odbory proti vládě, chystané důchodové reformě i emisní normě Euro 7 vykazuje podle premiéra Petra Fialy (ODS) absurdní rysy. Zatímco kabinet jednal na výjezdním zasedání na Jesenicku, odboráři se vydali formulovat své požadavky před Úřad vlády.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Předsedkyně KSČM Kateřina Konečná s předsedou ANO Andrejem Babišem. Před nimi předseda ČMKOS Josef Středula.

Článek

„Ta demonstrace v sobě nese jisté absurdní rysy,“ uvedl Fiala v Jeseníku, který byl jednou ze zastávek výjezdního zasedání.

„Strany, které nevyhrály volby, od ANO po komunisty, zneužily pro své politické cíle odbory,“ dodal Fiala s poukazem na účast předsedy hnutí ANO Andreje Babiše, předsedkyně KSČM Kateřiny Konečné, šéfa ČSSD Michala Šmardy či místopředsedy SPD Radima Fialy.

Expremiér Babiš se před přítomnými demonstranty stavěl do role přítele pracujících, jimž jeho kabinet zajišťoval zvyšování mezd i další benefity.

„Vy jste nejdůležitější.“ Miliardář Babiš opanoval demonstraci odborářů

Domácí

Fiala připomněl, že parametry důchodové reformy, proti níž se protestuje, vláda ještě neschválila a jedná o nich s odbory i opozicí.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Demonstrace odborového svazu KOVO proti důchodové reformě a emisní normě Euro 7. K protestu se přidali i komunisté.

„Protest proti Euro 7 beru jako podporu vlády,“ odtušil Fiala s tím, že kabinet postupuje jinak než expremiér Babiš, který podle něj v Bruselu vše odkýval a následně se doma prezentoval zcela jinak. „Máme velkou šanci, že návrh dostaneme do lepší podoby,“ dodal.

Odklad normy Euro 7 o čtyři roky má šanci projít

Stalo se

Reklama

Výběr článků

Načítám