Hlavní obsah

Covid v Česku dál slábne, v neděli přibylo 396 případů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli testy prokázaly 396 nových případů covidu-19, o třetinu méně než před týdnem. Ubylo ale i testů, jejichž počet klesl v mezitýdenním srovnání o více než pětinu. V nemocnicích bylo k neděli 560 infikovaných, nejméně od poloviny října, uvádí ministerstvo zdravotnictví.

Článek

Kromě necelých 400 nově potvrzených případů testy v neděli zachytily ještě 79 vzorků s podezřením na opakovanou nákazu. I to představovalo mezitýdenní pokles o zhruba 30 procent.

Za celý duben bylo potvrzeno 83 343 případů covidu-19, nejnižší měsíční počet od loňského října. Oproti březnu byl počet nově odhalených případů přibližně třetinový.

Jako ve vězení: Úřady v Číně zvenku zamykají lidi v bytech kvůli covidu

Svět

Za poslední týden připadá v Česku na 100 tisíc obyvatel 93 nových případů infekce novým typem koronaviru. Nejméně příznivá situace je v Praze a středních Čechách. V hlavním městě hygienici odhalili za posledních sedm dní 157 případů v přepočtu na 100 tisíc obyvatel a ve Středočeském kraji 107 případů. Naopak nejnižší týdenní incidenci vykazuje Liberecký kraj.

Hospitalizovaných je 560 lidí s pozitivním testem na covid. Stav 23 z nich lékaři hodnotili jako těžký. V mezitýdenním srovnání klesl počet hospitalizací o 275.

V Šanghaji i přes přísná opatření narůstá počet mrtvých s koronavirem

Koronavirus

Kromě zájmu o testování dlouhodobě klesá také počet podaných dávek očkování proti těžkému průběhu covidu. V neděli jich zdravotníci aplikovali 90, zatímco o týden dřív přes 140. Dokončené očkování proti covidu má v ČR téměř 6,9 milionu lidí. Pro posilující dávku si přišlo 4,16 milionu z nich.

Reklama

Výběr článků

Načítám