Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

Kabinet v demisi premiéra Andreje Babiše (ANO) jedná ve čtvrtek o zpřísnění koronavirových opatření. Ve hře je omezení otvírací doby u restaurací nebo omezení hromadných akcí. Už je jasné, že od půlnoci na pátek bude platit nouzový stav. Brífink je naplánovaný na 15:30, Novinky ho nabídnou živě.

Živě: TK po jednání vlády 25.11.2021Video: ČTK

 
Článek

Epidemie v České republice se dramaticky zhoršuje, zatím ale platí jen režimová opatření. Po tvrdších pravidlech tak kvůli nárůstu počtu hospitalizovaných v týdnu volali hejtmani, a to především moravských krajů.

Vláda jejich žádosti vyhoví. Podle informací Novinek dojde ke zpřísnění opatření zřejmě již od pátku. Dotknou se zřejmě restaurací, hospod a barů, které by měly zavírat po 22. hodině.

Vláda vyhlásila od půlnoci nouzový stav

Domácí

Omezit by se měly také velké sportovní a kulturní akce. V úvahu připadá i uzavření vánočních trhů, výjimku by však mohly dostat ty, které jsou pořádány venku.

Počty nově nakažených lámou v posledních dnech rekordy. Za úterý například přibylo téměř 26 tisíc nově nakažených, tedy nejvíce od začátku pandemie.

V nemocnicích je podle posledních údajů 5886 lidí s prokázanou koronavirovou nákazou. Počet pacientů v těžkém stavu se blíží 850.

Výběr článků

Načítám