Hlavní obsah

Čaputová přijela do Prahy. Povečeřela se Schwarzenbergem a zašla na Dylana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budoucí slovenská prezidentka Zuzana Čaputová dva týdny po svém vítězství v přímé volbě soukromě navštívila Prahu. V úterý povečeřela s poslancem TOP 09 a někdejším ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem, který ji podpořil v kampani, a navštívila koncert Boba Dylana v Lucerně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Budoucí slovenská prezidentka Zuzana Čaputová

Článek

„Povečeřeli jsme spolu, bylo tam několik hostů a měli jsme nějakou rybu,” řekl Schwarzenberg deníku Blesk, který na schůzku upozornil.

Kromě Schwarzenberga se setkala také s ředitelem Knihovny Václava Havla Michaelem Žantovským.

Šéf komunikace nové slovenské prezidentky Martin Burgr Novinkám řekl, že se jednalo o ryze soukromou návštěvu. „Absolvovala setkání s panem Schwarzenbergem, byla na koncertě, přespala v Praze a už se vrací na Slovensko,“ řekl Burgr ve středu dopoledne.

Potvrdil, že s Čaputovou se v Praze setkal rovněž kněz Tomáš Halík, který ji rovněž podporoval před volbami.

V Praze byla Čaputová podle Blesku a rozhlasové stanice Frekvence 1 se svým přítelem Petrem Konečným.

Burgr sdělil, že až do konce týdne nemá budoucí slovenská prezidentka žádný veřejný program, potom ji čeká dovolená.

Čaputová nahradí Andreje Kisku v polovině června. Její první zahraniční cesta v čele státu podle tradice povede do České republiky. V Praze se setká s prezidentem Milošem Zemanem, který před druhým kolem slovenských prezidentských voleb podpořil jejího soupeře, místopředsedu Evropské komise Maroše Šefčoviče.

Na závěr svého mandátu zavítá do Česka i stávající slovenský prezident Andrej Kiska.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám