Hlavní obsah

Babiš poslal na Hrad demisi Krčála i návrh na jmenování nové ministryně

Novinky, zpe

Premiér Andrej Babiš (ANO) poslal na Hrad demisi ministra práce a sociálních věcí Petra Krčála (ČSSD). Zároveň prezidentu Miloši Zemanovi navrhl, aby do čela resortu jmenoval Janu Maláčovou. Po středečním jednání vlády to uvedl 1. místopředseda vlády a šéf soc. dem. Jan Hamáček.

Foto: ČSSD

Jana Maláčová, nominovaná ČSSD na ministryni práce a sociálních věcí

Článek

„Dnes ráno jsem po zahájení jednání vlády předal panu premiérovi oba dokumenty, demisi pana ministra Krčála a návrh na jmenování nové ministryně Jany Maláčové,“ oznámil Hamáček. „Podle mých informací už návrhy odešly na Pražský hrad,“ dodal.

Krčál se rozhodl rezignovat poté, co vyšlo najevo, že opisoval ve své bakalářské práci. Do čela ministerstva práce a sociálních věcí Hamáček navrhl dosavadní šéfku odboru pro rodinnou politiku na ministerstvu práce a sociálních věcí Maláčovou.

Ta podle životopisu vystudovala politickou ekonomii Evropy na London School of Economics and Political Science a politologii na Goethe Universität ve Frankfurtu nad Mohanem.

Maláčová mluví plynně německy a anglicky. Na ministerstvu práce působí tři roky. Prezident Miloš Zeman by měl její nominaci řešit v sobotu s premiérem Babišem v Lánech.

Anketa

Je podle vás Jana Maláčová vhodnou kandidátkou na ministryní práce?
Jednoznačně ano, má vzdělání i praxi
40 %
Ne, věřím, že by se našel vhodnější kandidát
40 %
Nevím, je příliš brzy na hodnocení
20 %
Celkem hlasovalo 5 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám