Hlavní obsah

Babiš nechce řešit korunové dluhopisy na koaliční radě. Premiérovo jednání označil za pokrytectví

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) odmítá na koaliční radě řešit korunové dluhopisy Agrofertu. Novinářům v pondělí při příchodu do Strakovy akademie řekl, že záležitost nemá nic společného s koalicí. Jednání premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) označil za pokrytectví.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sedící předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) a ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Je to zase šaškárna ze strany soc. dem. a my na koaliční radě takové body nebudeme projednávat, protože to nemá nic společného s koalicí. Pokud mají být takové koaliční rady s takovými body, pak je úplně zbytečné, abychom na takové koalice chodili,“ uvedl Babiš.

Dodal, že se jedná o pokračování kampaně, která proběhla v pátek a sobotu na sjezdu ČSSD.

„Je to jen pokrytectví ze strany pana premiéra, který jen potřebuje živit tuhle věc,“ prohlásil ministr. Zdůraznil, že by také mohl navrhnout, aby se projednávala například kauza OKD.

Premiér začátkem února uvedl, že Babiš nákupem korunových dluhopisů ojebal český stát. Oba si kvůli záležitosti vyměnili i dopisy. [celá zpráva]

Kvůli korunovým dluhopisům si minulý týden poslanci pozvali šéfa generální finanční správy Martina Janečka. Zajímalo je, zda jeho úřad hodlá prověřovat možné zneužití vydávání nezdaněných korunových dluhopisů v roce 2012 firmami.

Mezi společnostmi, které dluhopisy vydaly, byl právě i Agrofert. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám