Hlavní obsah

ANO marně hledá dar od obviněného podnikatele Rusňáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hnutí ANO se zatím nepodařilo dohledat dokumenty k daru, který mu věnoval šéf DRSG David Rusňák. Ten byl obviněn v souvislosti s případem úniku informací z policejních spisů. Šéf ANO Andrej Babiš již vyzval k vrácení daru v hodnotě 1,1 miliónu korun.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Brněnský primátor Petr Vokřál (ANO)

Článek

Jak upozornil Český rozhlas, stále se nepodařilo najít darovací smlouvu. Ta by měla být součástí výroční zprávy za rok 2014 – tam však není.

„Až ji najdeme, určitě vám dáme vědět. Ještě hledáme," popsal primátor Brna a místopředseda hnutí ANO Petr Vokřál pro Český rozhlas.

Podnikatel měl hnutí věnovat nepeněžité plnění v hodnotě 1,1 miliónu korun. Mělo se jednat o reklamní bannery či kancelářské potřeby. Tehdejší předseda krajské organizace a nynější poslanec Bohuslav Chalupa nepochybuje o tom, že se smlouvy najdou. Pamatuje si, že je podepisoval.

Zda bude ANO dar vracet, jak požaduje Babiš, zatím není jasné. Krajská předsedkyně Taťána Malá chce vyčkat, jak se celá situace vyvine.

Rusňák byl řadovým členem ANO, ale po svém obvinění oznámil, že jeho řady opustí. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám