Hlavní obsah

Zájemci mohou přespat v rodném domě Donalda Trumpa

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklé zážitky bývají mnohdy esencí cestování. Jedním takovým může být přespání v domě, kde strávil první roky života současný americký prezident Donald Trump. Ačkoli je v USA časté, že se rodná obydlí prezidentů mění v muzea či knihovny, tudorovský domek v newyorské čtvrti Queens nabízí za 725 dolarů na noc trochu jinou zkušenost.

Foto: Profimedia.cz

Rodný dům současného prezidenta se nachází v newyorské čtvrti Queens.

Článek

Rezervovat si ubytování v Trumpově rodném domku je možné přes službu Airbnb a noc vyjde v přepočtu na zhruba 15 700 korun – současný majitel nemovitosti zkrátka ví, jak profitovat z prezidentova jména, jelikož podobně velké domy ve stejné lokalitě stojí na Airbnb kolem 370 dolarů za noc, tedy zhruba 8000 korun.

Uvnitř návštěvníci naleznou kromě nábytku také několik Trumpových fotek, současných i archivních, a v ložnici jeho rodičů plaketu, která uvádí, že právě zde byl prezident počat Fredem a Mary Trumpovými, s dodatkem, že svět už nikdy nebyl jako dřív.

Foto: Profimedia.cz

Na nocležníky bude dohlížet i prezidentova papírová verze.

Podle serveru Washington Post si majitel nemovitosti rovněž pohrával s myšlenkou, že dům promění v muzeum či knihovnu. Nové využití je ale, zdá se, poněkud výdělečnější. Cenu pronájmu pak samozřejmě určuje především fakt, že se jedná o prezidentův rodný dům.

Hotel vyjde levněji

„Lidé si běžně domy kupují kvůli lokalitě. Jenže v tomto případě rozloha domu, parcela nebo i počet ložnic nehrají roli. Jeho hodnota spočívá v tom, že zde vyrůstal Donald Trump,“ uvedla realitní makléřka Misha Haghaniová, jejíž organizace uskutečnila prodej domu.

Pro zapálené příznivce Donalda Trumpa by však zdaleka nejlevnější variantou noclehu, a také mnohem luxusnější, bylo přespání v Trump International Hotel ve Washingtonu D.C., kde ceny začínají na 280 dolarech za noc, což je kolem 6000 korun.

Foto: Profimedia.cz

V domě nechybějí Trumpovy fotografie.

Trumpův otec Fred nechal dům v Queens postavit roku 1940 a rodina zde žila nějakých deset let. Od té doby nemovitost mnohokrát změnila majitele. Ten současný na Airbnb uvádí, že se distancuje od Bílého domu, samotného prezidenta nebo jeho organizace a s ničím výše uvedeným nemá nic společného.

Anketa

Lákalo by vás přespání v Trumpově rodném domě?
Ano
21,6 %
Ne
78,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 37 čtenářů.

Co je Airbnb?

Služba Airbnb se specializuje na zprostředkování ubytování. Uživatel si založí vlastní profil, skrze který nabízí své prostory ke krátkodobému pronájmu cestovatelům. Ti poté ubytování hodnotí a doporučují ostatním.

Firma byla založena v srpnu 2008 v americkém San Francisku a v současnosti inzeruje přes milión nabídek po celém světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám