Hlavní obsah

Výletní lodě mění itineráře. Ruší zastávky v Rusku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik společností provozujících výletní plavby reaguje na konflikt na Ukrajině. Rozhodly se proto vyřadit Rusko, zejména Petrohrad, z itinerářů svých plaveb a hledají alternativní přístavy. Těmi by mohly být Stockholm, Helsinky či Tallinn.

Foto: Profimedia.cz

Řada výletních společností vyřadila Petrohrad z itinerářů (ilustrační foto).

Článek

Společnost Viking Cruises na zbytek roku zrušila prodeje plaveb po ruských řekách. A pro zámořské plavby rovněž vybere jiné zastávky. „Jsme silně proti konfliktu na Ukrajině a láme nám srdce, kolik lidí je situací ovlivněno,“ cituje server Independent prohlášení výletní společnosti. Ta kvůli situaci přerušila i prodeje na Ukrajině.

Zareagovat na současné dění se rozhodla také společnost Royal Caribbean se sesterskou Celebrity Cruises. Obě stahují Petrohrad ze všech letních itinerářů a budou hledat alternativní zastávky. „Bezpečnost našich hostů i posádky je vždy naší nejvyšší prioritou. Neustále monitorujeme situaci ve světě, včetně Ukrajiny,“ okomentovali zástupci společnosti.

Do Karibiku přes Grónsko? Ruským aerolinkám se komplikují cesty

Cestování

Doplnili, že už naplánovali alternativní zastávky a brzy změny vykomunikují se svými partnery i pasažéry.

Šlo o častou destinaci

Do Petrohradu běžně mířily také čtyři z lodí společnosti MSC Cruises. Kvůli bezpečnostním obavám však v ruském městě nezakotví ani jedna. „Vzhledem k současným událostem jsme v kontaktu s alternativními přístavišti, jako jsou Stockholm, Helsinky a Tallinn. Přesné detaily potvrdíme pro každé z našich plavidel velmi brzy,“ okomentovala firma.

Ze svých itinerářů stáhla Petrohrad také společnosti Norwegian Cruise Line Holdings, která pod sebou má několik dceřinek, a to Norwegian Cruise Line, Regent Seven Seas Cruises a Oceania Cruises. V ruském městě by přitom přes léto kotvily lodě zhruba padesátkrát.

„Vzhledem k vyhrocené situace mezi Ruskem a Ukrajinou jsme se rozhodli upravit kurz našich nadcházejících plaveb a vyřadili jsme tak Petrohrad z itineráře,“ napsala společnost svým zákazníkům.

Šéf firmy Frank Del Rio uvedl, že je tím zklamán, protože Petrohrad považuje za klenot při plavbách severskými zeměmi. „Alternativy tu však jsou,“ uzavřel.

Nová největší výletní loď světa vypluje už za týden

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám