Hlavní obsah

Vydal se k aljašskému poutnímu místu. Když mu došlo jídlo, museli ho zachránit

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aljašští policisté museli zachránit brazilského turistu z divočiny. Šestadvacetiletý muž se totiž vydal k poutnímu místu tuláků, vraku autobusu, kde konec svého života prožil Američan Chris McCandless, o němž vznikly kniha a film Útěk do divočiny. Brazilce málem potkal stejný osud, došlo mu totiž jídlo, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Takzvaný Magic bus je díky Chrisu McCandlessovi poutním místem.

Článek

Gabriel Dias Da Silva překročil divokou řeku Teklani a podařilo se mu dostat až k autobusu, který se nachází hluboko v národním parku Denali. Kvůli zhoršeným podmínkám se už ale nemohl vrátit zpět. Byl tak nucen vyslat nouzový signál. K jeho štěstí na něj zareagovali příslušníci aljašské policie Alaska State Troopers a ve čtvrtek ho zachránili helikoptérou.

„Řeka byla už otevřená a divoká. Před týdnem, když ji překračoval, na ní ještě byly ledové kry,“ okomentovala mluvčí Alaska State Troopers Megan Petersová.

Zdaleka přitom nejde o ojedinělou záchrannou operaci. Autobus, kde McCandless prožil poslední týdny života a kde nakonec hlady zemřel, se stal díky knize Útěk do divočiny a stejnojmennému filmu poutním místem pro lidi, kteří jsou rovněž fascinováni myšlenkou odpoutání se od civilizace a konzumu.

Úřady turisty od cest k autobusu zrazují, protože trek divočinou je náročný a na území národního parku Denali je poměrně lehké se ztratit. Nejbližší město leží 50 kilometrů daleko a řeka Teklani cestu k poutnímu místu ještě ztěžuje. V únoru takto bylo zachráněno pět turistů, z nichž jeden utrpěl omrzliny. Loni v červnu mladá turistka v divočině zahynula.

Kvůli opuštěnému autobusu turisté na Aljašce riskují i život

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám