Hlavní obsah

V New Yorku vykázali stánkaře z Brooklynského mostu, má to zabránit zácpám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město New York vykázalo stánkaře z Brooklynského mostu, který je jedním z nejvyhledávanějších cílů turistů. Podle starosty Erica Adamse se situace vymkla kontrole a kvůli velkému počtu pouličních prodejců a davům návštěvníků byla lávka pro pěší na mostě téměř neprůchodná, napsala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Brooklynský most spojuje Manhattan s Brooklynem.

Článek

„Nejde jen o záležitost hygieny, ale i o bezpečnost. Lidé by tam po sobě šlapali. V tomhle městě potřebujeme pořádek. Je to jedna z našich nejvýznamnějších památek,“ uvedl Adams.

Na mostě přes řeku East River spojujícím Manhattan s Brooklynem se v posledních měsících znásobil počet prodejců nabízejících levné suvenýry nebo například fotografie s využitím panoramatických kamer. Zejména u vstupů na most se proto tvořily zácpy a lidé často přepadávali i na přiléhající cyklostezku, což bylo riziko pro ně i pro projíždějící cyklisty.

Brooklynský most patří mezi nejznámější městské dominanty. V době otevření v roce 1883 se jednalo o největší visutý most na světě a první visutý most na ocelových lanech. Dnes je vyhledávaný zejména turisty, kteří se na něm rádi fotí.

Špína i bezdomovci. New York má do romantické pohádky daleko, říká Češka žijící na Manhattanu

Slepá mapa

Oběd na vrcholu mrakodrapu. Odvážní zájemci mohou v New Yorku přetvořit ikonickou fotografii

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám