Hlavní obsah

V letadle vzplála powerbanka. Dva cestující vyvázli s popáleninami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva cestující utrpěli drobné popáleniny, když v letadle společnosti Scoot začala hořet powerbanka. Video z incidentu zachycuje panikařící pasažéry a posádku, která se s plameny snaží vypořádat, což se jí nakonec i podařilo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letadlo společnosti Scoot mělo namířeno z Tchaj-peje do Singapuru, k požáru však došlo ještě na zemi, píše server Independent. Piloti se proto po uhašení vrátili k bráně, aby mohli být cestující, kteří si popálili prsty, ošetřeni.

Aerolinky uvedly, že výstup z letadla proběhl zcela běžně a zranění cestující byli ošetřeni přímo na letišti, nebylo nutné je hospitalizovat. „Společnost Scoot se upřímně omlouvá za tento incident. Bezpečí našich cestujících je pro nás prioritou,“ uvedl mluvčí.

Powerbanky obsahující lithium-iontové baterie jsou u některých aerolinek zcela zakázány, píše Independent. U drtivé většiny je vyžadováno, aby si je lidé společně s další větší elektronikou (telefony, chytrými hodinkami, laptopy či tablety) brali s sebou na palubu, kde se lze s případným požárem popasovat. Cestující také mají posádku upozornit, pokud by se baterie začaly nápadně zahřívat.

Jde už o druhý podobný incident za poslední týdny. S drobným požárem se musela o Vánocích vypořádat také posádka společnosti Lufthansa, když na palubě vzplál laptop schovaný v úložném prostoru nad sedadly.

Posádka letadla musela ve vzduchu hasit požár. Na palubě vzplál laptop

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám