Hlavní obsah

Rodiny s dětmi míří na dovolenou nejčastěji do Řecka

Právo, Bohuslav Borovička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodiny s dětmi letos na letní prázdniny pořizují nejčastěji dovolenou v Řecku. Zájezdy do řeckých letovisek tvoří 17,5 % z celkového prodeje rodinných pobytů. Vyplývá to z aktuálních statistik prodeje dovolených na červenec a srpen. Právě rodiny s dětmi představují cílovou skupinu, na niž se prodejci zájezdů zaměřují.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Rodiny s dětmi odjíždějí na letní prázdniny nejčastěji na dovolenou k moři, mezi letošní nejoblíbenější destinace patří kromě Řecka také Itálie, Turecko a Bulharsko.

Článek

Rodiny s dětmi odjíždějí na letní prázdniny nejčastěji na dovolenou k moři, mezi letošní nejoblíbenější destinace patří kromě Řecka také Itálie, Turecko a Bulharsko. Podle prodejců zájezdů v případě rodinných pobytů, které zahrnují dvě dospělé osoby a minimálně jedno dítě, převažuje letecká doprava. Autobusem či vlastním automobilem cestují rodiny zejména do Chorvatska a Itálie.

Dětský all inclusive

Rodiny stále častěji požadují stravu typu all inclusive. Při výběru dovolených kladou důraz na zázemí a nabízené služby pro děti. Jedná se především o pozvolný přístup do moře, animátorské programy nebo dětské hotelové kluby. Toho se např. v Bulharsku chytla CK Alexandria, která kromě čtyř klubových hotelů nabízí také tzv. dětský all inclusive.

„Palačinky, ovoce, ovocné nápoje a samozřejmě zmrzlinu,“ charakterizoval stručně nabídku šéf cestovky Alexandr Pavlov. Podle něho rodiče se dvěma dětmi ušetří peníze v řádu tisícikorun.

Foto: Profimedia.cz

Matala

„Z celkového prodeje rodinných zájezdů registrujeme na letošní léto 17,5 % pobytů v Řecku, jedná se o nejoblíbenější destinaci pro rodiny s dětmi. Zájem je rovněž o dovolenou v Itálii, Turecku a stále roste poptávka po Bulharsku, které turisty oslovuje díky nízkým cenám,“ říká Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia.cz. „Rodiny v 95 procentech volí dovolenou u moře, jedná se především o evropské destinace. Zájem je převážně o leteckou dopravu,“ doplnil Tůma.

Aktuálním trendem je také nabídka zvýhodněných zájezdů pro děti. Díky tomu je možné pořídit pobyt pro děti zcela zdarma, platí pouze za letenku. Tato nabídka je nejčastěji omezena počtem tří dětí a věkovým limitem 12 nebo 14 let, pro starší děti jsou nabízeny slevy různého typu.

„Prodejci zájezdů často preferují rodiny s dětmi, protože ty jsou pro svou dovolenou nuceny využívat prázdninových termínů, takže si je rezervují i s několikaměsíčním předstihem, což je pro prodejce výhodné,“ uvedla Kateřina Petříčková, tajemnice Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov Patmos

„Cestovní kanceláře totiž musí v zahraničí garantovat své kapacity, jak lůžka v ubytovacích zařízeních, tak také místa v letadlech. Proto zvláště nabídku first minute zaměřuje na rodiny s dětmi, které jsou pro ně předvídatelnou a velmi perspektivní skupinou zákazníků,“ doplnila Petříčková.

„Především Egypt a řecké ostrovy letos nabízejí velmi atraktivní ceny ve čtyř a pětihvězdičkových hotelech se službami all inclusive. Do Egypta jsme prodali o téměř dvacet procent zájezdů více než loni. Největší zájem je o střediska Hurgáda a Marsa Alam,“ říká Jiří Jelínek, výkonný ředitel CK Fischer. Ceny zájezdů do této země klesly v porovnání s loňskem přibližně o 15 procent.

Úspěšný byl první moment

Stále více lidí dává přednost nákupu dovolené v nabídce prvního momentu. „V porovnání s loňskem vzrostly prodeje o zhruba 17 procent,“ říká Jelínek.

Nárůst o 15 procent zaznamenala v tomto období i CK Nevdama. „Velmi oblíbené je nově zmodernizované italské středisko Caorle. Jízda tam zabere jen pár hodin a resort nabízí veškeré moderní zázemí, včetně golfového hřiště.

Velký zájem je také o italskou oblast Rosolina Mare nebo chorvatskou Vodici,“ říká Martin Řimnáč, výkonný ředitel CK Nev-dama.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám