Hlavní obsah

Prostřední sedačka v economy, nebo vlastní místo v business class? Naivní žena spolupasažéra zaskočila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo létá často zejména na delší vzdálenosti a je pravidelným zákazníkem aerolinek, možná se mu někdy poštěstilo, že byl kvůli volným místům v letadle zdarma upgradován do vyšší třídy. Stalo se to i ženě, která se však s výhodou jen pro sebe nespokojila. Chtěla ji i pro manžela, a to po svém sousedovi, který za sedadlo v obchodní třídě zaplatil nemalé peníze. Jak jinak než zadarmo.

Foto: Profimedia.cz

Vyměnili byste sedalo v business class za prostřední sedačku v economy?

Článek

Představte si situaci, kdy jste právě nastoupili do letadla a usadili se ve svém pohodlném sedadle v business class, které jste si předem zaplatili. Vtom přijde žena, evidentně vaše sousedka pro tento let, a požádá vás, zda byste si vyměnili sedadlo s jejím manželem, aby mohli sedět blízko sebe.

Muž, kterému se to stalo, situaci popsal na sociální síti Reddit a informoval o ní server Independent. Galantně se rozhodl manželům vyjít vstříc, záhy se však nestačil divit. Sedadlo, které si měl s manželem žadatelky vyměnit, totiž nebylo v business class, ale prostřední sedačka v economy.

Žádný velký rozdíl?

V ten moment muž získal podezření, že se jedná o vtip, ale nebylo tomu tak. Žena jej dokonce začala přesvědčovat, že sedí v řadě, kde je spousta místa na nohy, a proto to „není tak velký rozdíl“. Každý kdo však někdy letěl obchodní třídou, ví, že zásadní rozdíl není jen v množství místa a komfortu sedaček, ale také úrovní občerstvení apod.

Stevard Emirates dostal hlavičku od cestujícího v business class

Cestování

Výměnu sedadel do horší třídy tak muž striktně odmítl a navrhl žadatelce, která lepší místo získala bezplatným upgradem kvůli nedostatku míst v ekonomické třídě, ať si sedne k manželovi a požádá jeho sousedy, ať využijí dražší sedačku. To opravdu udělala, ale záhy se vrátila s nepořízenou, protože na místech seděla rodina, která se nechtěla rozdělovat.

Naštvaná žena měla v plánu přesvědčovat další pasažéry, tomu ale udělala přítrž letuška, kterou přilákal rozruch, a ukončila celou událost konstatováním, že všichni mají zůstat na svých místech a žádná výměna nebude.

Překvapený aktér události se na sociální síti zeptal: „Opravdu očekávají, že se lidé vzdají něčeho, za co si připlatili?“

Komentující se jej však zastali a většina se vyjádřila v tom duchu, že by odmítli okamžitě, aniž by znali okolnosti konkrétního případu. Všeobecně převládající názor byl, že draze zaplacené sedadlo, které si cestující vybral, není důvod si s kýmkoli měnit.

Začátkem února se na sociální síti řešil jiný případ žádosti o výměnu sedadel, který měl rovněž specifické podmínky, jež byly pro cestující s právoplatnou místenkou silně nevyhovující.

Žena se vplížila do letadla bez letenky. Po přistání ji hned zadrželi

Cestování

17 hodin v letadle? Chystá se nové ultra dlouhé spojení

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám