Hlavní obsah

Žena se vplížila do letadla bez letenky. Po přistání ji hned zadrželi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejmenovaná žena se vplížila do letadla American Airlines bez letenky a odcestovala z Nashvillu do Los Angeles. Dopravce černou pasažérku odhalil během letu, a tak byla po přistání v Kalifornii ihned zadržena a předvedena k výslechu. Bezpečnostní agentura uvedla, že žena před letem podstoupila běžnou bezpečnostní kontrolu.

Foto: Profimedia.cz

Černá pasažérka se svezla se společností American Airlines.

Článek

O incidentu, k němuž došlo 7. února, informuje server Independent. Ten s odvoláním na úřady uvádí, že žena proklouzla přes nehlídané stanoviště agentury TSA, která v USA dohlíží na bezpečnost při přepravě a která byla založena krátce po teroristických útocích 11. září.

„Strážci zákona dorazili po našem přistání na letišti v Los Angeles. Bezpečnost je naší nejvyšší prioritou, a proto pomáháme úřadům při jejich vyšetřování,“ okomentovaly American Airlines případ černé pasažérky.

Není jasné, jak se ženě podařilo vklouznout do letadla, vzhledem k tomu, že u odletové brány jsou běžně kontrolovány dokumenty, tedy doklad a letenka. Bezpečnostní agentura nicméně uvedla, že žena na letišti v Nashvillu prošla klasickou kontrolou i se svými zavazadly. Vyplývá z toho, že u sebe neměla žádné nebezpečné předměty.

Rus přiletěl bez dokladů z Dánska

Zdaleka nejde o první případ, kdy se někomu podařilo proplížit do letadla bez potřebných dokumentů. V poslední době rezonuje zejména případ, kdy jistý muž ruské národnosti doletěl do Los Angeles načerno z Dánska a poté tvrdil, že si nic nepamatuje.

Byl zadržen až u imigrační kontroly v Los Angeles. Při prohlídce jeho osobních věcí našli úředníci dva dokumenty, zřejmě občanské průkazy, z nichž jeden byl ruský a druhý izraelský. V telefonu pak našli fotografii, která částečně vyobrazovala mužův pas s jeho jménem a datem narození. Fotografie však vidět nebyla.

Z Evropy do USA doletěl bez pasu i letenky. Vyšetřování odkrylo trhliny v bezpečnosti letiště

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám