Hlavní obsah

Pražský hrad bude tentokrát během páteční volby zčásti otevřen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský hrad bude v pátek během druhé prezidentské volby částečně přístupný veřejnosti. Během té první přitom zůstal hradní areál uzavřen celý. Mluvčí prezidentské kanceláře Petr Hájek Novinkám řekl, že lidé, kteří si budou chtít Hrad prohlédnout, budou mít šanci.

Článek

"Ukázalo se, že bezpečnostní opatření je možné zmírnit jen na část areálu," řekl Hájek.

Hrad bude přístupný pouze vchodem od Malé Strany. Vchody z Hradčanského náměstí a od Prašného mostu budou uzavřeny.

Minulý pátek byl celý areál hradu uzavřen, před branami se zastavovali turisté a chtěli se dostat dovnitř. Že během jejich, leckdy jediné návštěvy Prahy, probíhá volba prezidenta, a proto se do areálu nedostanou, nevěděli.

:. Plán areálu Pražského hradu, jak bude v pátek zpřístupněn veřejnosti. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte.

Návštěvníci se dostanou do katedrály sv. Víta, dál už ale ne. "Jak přesně bude III. nádvoří přehrazeno, zatím nevíme," řekl Hájek.

Lidé se dostanou kromě katedrály sv. Víta také do Zlaté uličky, na Jiřské náměstí a do Jiřské ulice. Zájemci si budou moci koupit vstupenku pouze na tzv. malý okruh, který obsahuje Starý Královský palác, Bazilika sv. Jiří, Zlatá ulička s věží Daliborkou.

Volba prezidenta probíhá ve Španělském sále, do nějž se vchází ze II. nádvoří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám