Hlavní obsah

Let na Lanzarote se proměnil ve spontánní koncert, který roztančil cestující

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cesta na dovolenou je očekávaná událost, ale někdy hodiny v letadle jako by neutíkají. To však nebyl případ cestujících mířících v minulých dnech z Belfastu v Severním Irsku na Kanárské ostrovy. Jedním z pasažérů byl totiž folkový hudebník Sean Magee, který se rozhodl ukrátit dlouhou chvíli sobě i ostatním a zahrát na housle. Let se pak proměnil ve spontánní koncert a nechyběl ani tradiční irský tanec.

Let z Belfastu ozvláštnilo umělecké vystoupení.Video: AP

 
Článek

Konečně přišel čas na zaslouženou dovolenou. Absolvujete veškeré letištní formality a usadíte se v letadle, plni radostného očekávaní dnů příštích. Start je poměrně dynamickou částí letu, po něm obvykle následuje občerstvení, ať už od palubního personálu, či z vlastních zdrojů, ale co pak? Většinou je před vámi ještě pár hodin do další, zábavnější části cesty – klesání.

Zhruba v ten moment Danny Walters, který s manželkou mířil na dovolenou na španělský ostrov Lanzarote, zpozoroval, že jeden z cestujících v jeho blízkosti vytahuje housle, které ležely na sedadle v řadě před ním. Rozhodl se proto nahrávat na mobilní telefon, co bude následovat.

Koncert v letadle

Poté, co se muž zkušeně chopil nástroje, se ozvaly tóny folkové písně Las Vegas in the Hills of Donegal od irské skupiny Goats Don’t Shave, oblíbený hit z počátku devadesátých let.

Nastoupil do letadla, otevřel dveře na opačné straně a vypadl na beton

Cestování

Cestující začali pobaveně tleskat do rytmu a Nathan Carter a Matthew Crampsey, další členové populárního irského folkového tria, se spolu s Mageem dali do zpěvu.

A zatímco cestující ve vzdálených řadách natahovali krky a vstávali, aby měli co nejvíce z vítaného zpestření, žena v těsné blízkosti hudebníků vstala a v uličce předvedla irský národní tanec ve stylu Lord of the Dance, známý jako Riverdance.

„Během pobytu na Lanzarote měli kluci z letadla koncerty, tak jsme tam pro zábavu zašli – a byli moc dobří!“ dodal Walter pro server Daily Mail.

Nejednalo se o první případ, kdy hudebník příjemně zpestřil let cestujícím. Loni skotský zpěvák Lewis Capaldi pobavil pasažéry při cestě z Londýna do Los Angeles.

Během letu se nad hlavami zděšených cestujících začal plazit had

Cestování

Boeing 747 to musel otočit, za letu se uvolnil kůň

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám