Hlavní obsah

Cestující udeřil pilota do obličeje. Naštvalo ho ohlášené zpoždění letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pasažér indické společnosti IndiGo Airlines neudržel při čekání na odlet nervy na uzdě a zaútočil na pilota. Důvodem jeho vzteku bylo vzrůstající zpoždění letadla kvůli mlze a nemožnost opustit palubu. Muže přišla eskortovat letištní policie a napadený pilot později podal na útočníka trestní oznámení.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u společnosti IndiGo.

Článek

K incidentu došlo na indické domácí lince mezi Dillí a Goa. Cestující vyčkávali na odlet letadla, který byl ale několikrát odložen, mimo jiné kvůli zhoršujícímu se počasí a mlze. Když proto první důstojník do interkomu ohlásil další opoždění letu, jistého cestujícího zachvátil hněv a člena posádky napadl. Informuje o tom server Independent.

Útočníka se povedlo natočit, video se rozšířilo na sociálních sítích. Muž na něm křičí v hindštině a dožaduje se toho, aby letadlo konečně odletělo, nebo aby byli cestující propuštěni z paluby. Letecké předpisy nicméně nařizují, že jakmile se jednou zavřou dveře letadla, nemohou se v nástupní destinaci kromě výjimečných případů znovu otevřít.

Posádka však byla nucena udělat výjimku, aby mohla dovnitř vpustit policisty, kteří přišli problémového cestujícího zatknout.

„Dne 14. ledna, během toho, když první důstojník oznamoval zpoždění letadla, ho jeden z cestujících napadl. Podle protokolu byl pasažér označen za agresivního a byl předán strážcům zákona,“ okomentovala událost společnost IndiGo a doplnila, že muže s velkou pravděpodobností umístí na black list a s aerolinkami si tak v budoucnu už nezalétá.

Dopravce už dříve informoval, že kvůli silné mlze nad severní Indií jsou ovlivněny všechny lety. Během víkendu bylo podle Independentu zrušeno celkově na 100 letů.

Cestující cupuje aerolinky. Ve vegetariánském jídle měla kuře

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám