Hlavní obsah

Noc v nejdražším hotelovém apartmá Česka vyjde na víc než 130 tisíc korun

Nejdražší české hotelové apartmá stojí od 130 000 korun za noc. Ceny luxusních prezidentských apartmá se pohybují v řádu desítek tisíc korun. Využívají je převážně zahraniční podnikatelé, diplomaté, hlavy států či hvězdy šoubyznysu.

Foto: Archiv hotelu Four Seasons

Nejdražší hotelové apartmá v Česku oplývá luxusem a elegancí.

Článek

Hotelem s nejvyšší průměrnou cenou za pokoj je v Česku Four Seasons v Praze. Ubytování tam stojí v průměru 9222 korun. Na druhém místě je rovněž pětihvězdičkový hotel Augustin s průměrnou cenou 8782 korun za noc. Vyplývá to z průzkumu poradenské společnosti Mag Consulting.

V desítce nejdražších českých pětihvězdičkových hotelů jsou čtyři v Karlových Varech, ostatní se nacházejí v metropoli. Ceny za ubytování v nejluxusnějších prezidentských apartmá pětihvězdičkových hotelů v Praze se pohybují v řádu desítek tisíc korun za noc.

Ubytování hvězd

Hotel Four Seasons nabízí prezidentské apartmá od 4800 eur, tedy zhruba 131 000 korun za noc. Klientelu tvoří jak podnikatelé, tak i soukromé osoby. „Všeobecně můžeme říci, že zájem o všechna naše apartmá, včetně prezidentského, je vysoký. Většina hostů pochází z USA, Velké Británie a Ruska,“ uvedla Martina Vávrová, mluvčí hotelu.

Za prezidentské apartmá hotelu InterContinental Praha zájemci zaplatí mezi 3000 a 3500 eury za noc, v přepočtu okolo 82 000 až 96 000 korun. „Zájem o toto apartmá zaznamenáváme především ze strany bohaté klientely a zahraničních diplomatů přijíždějících do Prahy na obchodní jednání,“ uvedla marketingová koordinátorka hotelu Simona Seidlová.

Foto: Archiv hotelu InterContinental Praha

Prezidentské apartmá v hotelu InterContinental Praha s výhledem na historické centrum města

Apartmá v minulosti využili například zpěvák Phil Collins, tajemník OSN Kofi Annan, herec Jackie Chan, kanadský premiér Jean Chrétien, japonský premiér Džuničiró Koizumi, zpěvák Michael Jackson či americký prezident George Bush. Apartmá vyniká cenným starožitným zařízením v hodnotě 1,5 miliónu korun.

Průměrná obsazenost prezidentského apartmá pražského hotelu Kempinski loni dosáhla 42 procent. Cena za ubytování v hlavní sezóně dosahuje 3000 eur, přibližně 82 000 korun. Prezidentské apartmá o rozloze 140 metrů čtverečních si zaplatili například Woody Allen, Beyoncé či Julio Iglesias. Svatební noc zde strávila modelka Alena Šeredová s brankářem Gianluigim Buffonem.

Foto: Archiv hotelu Kempinski

Prezidentské apartmá pražského hotelu Kempinski v pražské Hybernské ulici.

V pražském hotelu Mandarin Oriental je cena prezidentského apartmá 2200 eur, zhruba 60 000 korun za noc. Dvoupodlažní apartmá o rozloze 150 čtverečních metrů se nachází v barokní části hotelu a má panoramatický výhled na celé město.

Foto: Archiv hotelu Mandarin Oriental

Útulné prezidentské apartmá pražského hotelu Mandarin Oriental

„Hosté prezidentského apartmá mají v ceně zahrnuto mnoho luxusních služeb a vybavení, při příjezdu na ně čeká vychlazená láhev šampaňského, talíř čerstvého ovoce i čokoládové pralinky z dílny hotelového cukráře," uvedla mluvčí hotelu Lenka Rogerová. Právě toto apartmá si při pobytu v Praze vybrala například popová královna Madonna nebo herečka Jennifer Lopezová.

10 nejdražších českých pětihvězdičkových hotelů
Název hoteluPrůměrná cena za pokoj v eurechPrůměrná cena za pokoj v korunách
1. Four Seasons (Praha)3359222
2. Augustine (Praha)3198782
3. Mandarin Oriental (Praha)3058397
4. Carlsbad Plaza (Karlovy Vary)2907984
5. Hilton (Praha)2506883
6. Savoy Westend (Karlovy Vary)2386467
7. Kempinski (Praha)2306332
8. Quisisana Palace (Karlovy Vary)2286277
9. Grandhotel Pupp (Karlovy Vary)2286277
10. U Zlaté studně (Praha)2206567

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související články

Nejlepší české hotely pro rok 2014

Kromě nejlepších hotelů světa vyhodnotili uživatelé cestovatelského portálu Tripadvisor také nejlepší hotely České republiky. Pro tento rok stanul na stupni...

Výběr článků

Načítám