Hlavní obsah

Nejlepší hotel světa pro rok 2014 stojí v Pontresině, překvapila i Indie

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší světový cestovatelský portál Tripadvisor vyhlásil v úterý nejlepší hotely pro rok 2014 na základě hodnocení statisíců svých uživatelů. Oproti loňským ročníkům se mezi ty nejlepší nedostal žádný český hotel. Na samotné špici stanul Grand Hotel Kronenhof ve švýcarské Pontresině. V první desítce se trochu překvapivě umístily i dva indické hotely.

Foto: Grand Hotel Kronenhof

Grand Hotel Kronenhof, Pontresina

Článek

Švýcarský Grand Hotel Kronenhof otevřel brány svým návštěvníkům už v roce 1848 a je jedním z architektonicky nejvýznačnějších hotelů v Alpách. Pětihvězdičkové služby obohacuje mimo jiné neobarokní restaurace a také výjimečné lázně rozprostírající se celkem na dvou tisících metrech čtverečních. Exkluzivní je však také oblast, ve které se hotel rozprostírá.

Foto: Profimedia.cz

Okolí švýcarského městečka Pontresina nabízí dokonalý klid.

„Tato oblast Horního Engadinu je známá zejména střediskem Svatý Mořic. Ač má Pontresina stejnou infrastrukturu, tak nabízí soukromí a klid. Je to taková romantická varianta k Mořici, a navíc je ideální pro běžkaře. A kdo chce, do Svatého Mořice to má kousek. Oblastí projíždí i známý panoramatický vlak Bernina Express, který umožňuje turistům vychutnat okolní krásy, včetně velkých jezer obklopených vysokými horami. Češi mají navíc tuto oblast docela blízko, z Prahy to je jen nějakých 680 kilometrů,” řekla Novinkám ředitelka švýcarské turistické centrály Alena Koukalová.

Asie dominovala

Zatímco některé světadíly nemají v nejlepší desítce ani jednoho zástupce, Asie jich má hned několik. Mimo jiné na druhém a třetím místě. Stříbrný totiž skončil hotel The Upper House v Hongkongu a třetí hotel Gili Lankanfushi Maldives na Maledivách. Indie ukázala, že má co nabídnout i turistům hledajícím luxus. Na páté příčce skončil hotel The Oberoi Udaivilas v Udajpuru a na deváté hotel The Oberoi v Bombaji.

Foto: The Upper House

The Upper House, Hong Kong

Z evropských hotelů se už pak do první desítky propracoval vyjma toho vítězného pouze hotel Lindos Blu ležící na malebném ostrově Rhodos. Ten skončil na sedmé příčce.

Nejlepší hotýlky jsou v JAR

Vyhlašovaly se však i nejkrásnější malé hotely ve světě. Ani v této kategorii se české hotely do nejlepší desítky nepropracovaly, avšak Hotel Residence Agnes skončil hned za její hranicí – jedenáctý. Zvítězil hotýlek Akademie Street Boutique Hotel and Guesthouse v jihoafrickém městě Franschhoek, vyhlášeném skvělou gastronomií a kvalitními vinicemi. Druhý se umístil hotýlek The Place Luxury Boutique Villas ležící na ostrově Koh Tao. I třetí příčku obsadil drobný jihoafrický hotel, konkrétně 2Inn1 Kensington. Ten se nachází v Kapském Městě.

Nejlepší hotely světa pro rok 2014 podle portálu Tripadvisor
PoziceNázev hoteluMístoFotografie
1.Grand Hotel KronenhofPontresina, Švýcarsko
2.The Upper HouseHongkong, Čína
3.Gili Lankanfushi MaldivesLankanfushi, Maledivy
4.Nayara HotelLa Fortuna de San Carlos, Kostarika
5.The Oberoi UdaivilasUdajpur, Indie
6.Casa GangotenaQuito, Ekvádor
7.Lindos BluLindos, Řecko
8.The St. Regis Punta Mita ResortPunta de Mita Mexiko
9.The OberoiBombaj, Indie
10.Trump International Hotel & TowerToronto Kanada

Reklama

Výběr článků

Načítám