Hlavní obsah

Nejlepší české hotely pro rok 2014

Novinky, fis

Kromě nejlepších hotelů světa vyhodnotili uživatelé cestovatelského portálu Tripadvisor také nejlepší hotely České republiky. Pro tento rok stanul na stupni vítězů oblíbený hudební hotel Aria v Praze. V nej desítce se ale umístily také dva mimopražské hotely.

Pražský hotel AriaVideo: Novinky

 
Článek

Hotel Aria nezazářil poprvé. Turisté ho svým hodnocením na Tripadvisoru v roce 2009 jmenovali dokonce nejluxusnějším hotelem světa. Mimo jiné i v roce 2013 bylo o tomto hudbou inspirovaném hotelu slyšet. Umístil se totiž v první desítce nejlepších světových hotelů. Pro letošní rok se sice do nej pětadvacítky nedostal, kraluje ovšem žebříčku českých hotelů.

Pobyt v hotelu Aria osloví všechny hudební nadšence. Motivy not či hudebních nástrojů tu najdete v celém interiéru. Každý z 51 pokojů je věnovaný konkrétnímu žánru nebo skladateli. Muzika tady samozřejmě není pouze na okrasu. Hosté si mohou skladby svého oblíbeného žánru také poslechnout z výběru několika tisíc CD i DVD, a to buď při posezení v knihovně, nebo nerušeně v pokoji. V hezkém počasí oceňují turisté také soukromý vstup do Vrtbovské zahrady zapsané na seznamu UNESCO.

Dva nepražské úspěchy

Hned za malostranským hotelem Aria se v žebříčku nejlepších českých hotelů pro tento rok umístil téměř sousední Alchymist Grand Hotel a třetí místo obsadil Buddha-Bar Hotel, taktéž v srdci metropole. Do desítky nejlepších hotelů ČR se vyšplhal také luxusní Spa resort Tree of Life s širokou nabídnou wellness služeb v Lázních Bělohrad a hotel Esplanade Spa & Golf Resort stojící v lesoparku v Mariánských Lázních. Ten nabízí 88 přepychových pokojů.

V kategorii malých hotelů pak v Česku kralovalo ubytovací zařízení Hotel Residence Agnes, které obsadilo velmi slušné 11. místo v rámci celého světa. Druhou příčku obsadil Hotel 16 a bronzový skončil vyhlášený luxusní pražský hotel U Zlaté Studně, který už dříve vyhrál v rámci celého světa kategorii „Nejlépe ukrytý klenot”.

Nejvýhodnější hotely v republice

Nejvýhodnější hotely, tedy hotely nabízející nejlepší poměr kvalita/cena, ovládl pražský Aparthotel City 5, u kterého si recenzenti pochvalovali zejména majitelku, díky které se cítili jako v bavlnce. Druhý se umístil Pension Villa Rosa v Karlových Varech a třetí se umístil SwissHouse Apartments & Spa, který se nachází v Mariánských Lázních.

Nejlepší české hotely pro rok 2014
1.Aria HotelPraha 1
2.Alchymist Grand HotelPraha 1
3.Buddha-Bar HotelPraha 1
4.The Augustine HotelPraha 1
5.Hotel Le Palais PraguePraha 2
6.Hotel JosefPraha 1
7.Spa resort Tree of LifeLázně Bělohrad
8.Hotel MaximilianPraha 1
9.Hotel Four SeasonsPraha 1
10.Hotel Esplanade Spa & Golf ResortMariánské Lázně

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám