Hlavní obsah

Nejvíce předražená turistická atrakce? Výstava o slavném čaroději

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prohlídka britských studií, v nichž se natáčely filmy o Harrym Potterovi, je nejvíce předraženou turistickou atrakcí. Vyplývá to z analýzy společnosti SavingsSpot založené na datech portálu TripAdvisor. Hlavní roli při sestavování žebříčku přitom nehrála samotná cena za vstupenky, ale to, kolikrát návštěvníci užili v recenzích slovo „drahý“. Druhá příčka patří Legolandu, rovněž tomu v Británii.

Foto: Profimedia.cz

Na výstavě o kouzelnickém učni najdou návštěvníci i velký model Bradavic.

Článek

Ve Warner Bros. Studio Tour London se mohou fanoušci slavného chlapce s jizvou ve tvaru blesku ponořit do světa čar a kouzel. K vidění jsou autentické kulisy, kostýmy i rekvizity použité ve filmu, stejně tak skici a návrhy. Za návštěvu nadšenci zaplatí ne úplně nízkou částku: vstupenka pro dospělého je za 53,50 libry, což je přes 1500 korun.

Z výzkumu, o němž píše server Independent, pak vyplynulo, že právě tato atrakce přijde nejvíce návštěvníkům až zbytečně předražená. Většina příchozích totiž nechá na místě mnohem více peněz než jen za vstupenku, a to hlavně v obchodě se suvenýry, kde lze zakoupit hábity, šály v barvách jednotlivých studentských kolejí, čokoládové žabky s kartičkami kouzelnických osobností a podobně.

Jsou tu Dubaj i Island

Také druhá nejvíce předražená atrakce se nachází ve Velké Británii a je jí Legoland Windsor Resort. Třetí je poté slavné vyhlídkové kolo London Eye v metropoli Spojeného království.

Teprve čtvrtý zástupce nepochází z Británie. Do první pětky se dostala nejvyšší budova světa Burdž Chalífa v Dubaji. Lístky na vyhlídku At the Top vyjdou na 169 dirhamů, tedy více než tisíc korun. Pátá příčka náleží opět Británii a vstupu na londýnský mrakodrap Shard.

Šestou nejvíce předraženou turistickou atrakcí je podle žebříčku zábavní park Universal Studios na Floridě, sedmou je pak islandská Modrá laguna, která se řadí k nejpopulárnějším atrakcím země ohně a ledu. Vstupenky začínají na 64 dolarech, tedy rovných 1500 korunách. Následují zábavní park Magic Kingdom v USA, britský hrad Warwick a newyorský mrakodrap Empire State Building.

Jak se točil Harry Potter. Prohlídka filmového studia je zhmotněná fantazie

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám