Hlavní obsah

Nejbláznivější názvy letišť na světě

Novinky, Marcela Janouchová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina evropských letišť se drží nepsaného pravidla a nese si název města, u kterého se rozpíná. Pokud se ale vydáte dál mimo Evropu a zabrousíte například nad Austrálii nebo Pacifický oceán, setkáte se zde například s letištěm Opička Mia, Díra díra, Batman, či dokonce Červený ďábel, uvedl Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Letiště Brest (Peklo), Francie

Článek

Letiště Batman, Turecko

Na jihovýchodě Turecka se nachází město Batman a stejnojmenné letiště. Návštěvníci zde mohou začít prohlídku fascinující Anatolie, která je domovem mnoha starověkých památek a také obrovské přehrady Atatürk.

Letiště Useless Loop (Zbytečná smyčka), Austrálie

Zbytečná smyčka se nachází ve Žraločím zálivu v západní Austrálii, který je zapsaný na seznamu světového dědictví UNESCO. V oblasti žije méně než tisíc obyvatel a krásné pobřeží měří 1500 km. Žraločí záliv je domovem tisíců druhů mořských živočichů.

Foto: Profimedia.cz

Letiště Mafie, Tanzanie

Návštěvníci tohoto letiště na pobřeží Tanzanie budou při svém příjezdu asi trošku překvapení. Málokdo se totiž chce ocitnout uprostřed mafie, či dokonce na letišti Mafie.

Několik set kilometrů na západ leží rozsáhlá rezervace Selous Game, která je domovem stovky slonů, hrochů a krokodýlů. Žije jich zde více než v jakémkoli jiném africkém parku.

Letiště Tsili Tsili, Papua Nová Guinea

Na guinejské letiště Tsili Tsili se žádný turista nedostane, protože je zavřené. Během druhé světové války bylo letiště obsazeno spojeneckými silami až do léta 1943 a následně opuštěno.

Letiště Puka Puka (Díra díra), Cookovy ostrovy

Puka Puka je malý izolovaný korálový ostrov se stejnojmenným letištěm, který je součástí Cookových ostrovů ve francouzské Polynésii. Nejbližší sousední ostrov je vzdálený 182 kilometrů. Na Puka Puka žije jen 197 obyvatel.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov Aitutaki je součástí Cookových ostrovů.

Letiště Big Trout (Velký pstruh), Kanada

Letiště se nachází na břehu kanadského jezera Big Trout (Velký pstruh), odkud pochází také jeho jméno. Dále je letecky spojeno s několika dalšími kanadskými letišti, včetně Pickle Lake (Nakládaná okurka, nálev na okurky) a Sioux Lookout (Vyhlídka Siouxů), která také nesou názvy podle okolních jezer.

Letiště Azbest Hill, Kanada

Další menší kanadské letiště Azbest se nachází v Quebecu. Jedná se o kraj proslulý nádhernou přírodní scenérií.

Foto: Profimedia.cz

Letiště Gaylord (Homosexuálního lorda), USA

Staromódní název Gaylord se vrátil do povědomí veřejnosti poté, co se v roce 2000 objevil v komedii Fotr je lotr. Existují tři města s názvem Gaylord: v Kansasu, Michiganu a Minnesotě a vesnice Gaylordsville v Connecticutu.

Letiště Monkey Mia (Opička Mia), Austrálie

Oblíbené turistické letovisko se nachází ve Žraločím zálivu v Austrálii v Marine parku. Skupiny přírodovědců ale varují, že vysoký počet návštěvníků delfíní rezervace Monkey Mia ohrožuje zdejší podmořský život.

Letiště Red Devil (Červený ďábel), USA

Letiště Červený ďábel patří pod leteckou společnost Hageland. Leží v srdci Aljašky stovky mil od civilizace. Pasažéři vystupují přímo uprostřed divoké přírody.

Letiště Ogle (Zamilovaný pohled), Guyana

Asi deset kilometrů od Georgetownu leží roztomile pojmenované letiště Zamilovaný pohled. Turista však brzy pochopí, že tu romantiky moc nenajde. Spíše pozná divoký noční život a uvadající krásu architektury.

Letiště Brest (Peklo), Francie

Město Bretaň je jednou z několika francouzských destinací s vtipným názvem. Mezi další patří názvy jako Condom (prezervativ), Anus (zadek) nebo Corps-Nuds, což se překládá doslovně jako "nahá těla".

Foto: Profimedia.cz

Letiště Brest (Peklo), Francie

Letiště Eek, USA

Eek rozhodně není pro začínající letce. Nachází se v nejodlehlejší části Aljašky, kde žije přibližně 280 lidí. Turistu, který se neobejde bez dnešní moderní techniky možná překvapí, že bylo městu teprve nedávno poskytnuto připojení k internetu.

Letiště Deadhorse (Mrtvý kůň), USA

Mrtvý kůň je další z aljašských letových středisek, která navštíví spíše jen ropní pracovníci. Tato oblast je také pro odvážné turisty, kteří touží po místě, kde uvidí soby, medvědy grizzly nebo polární lišky.

Letiště Robina Hooda, Velká Británie

Nedaleko Sherwoodského lesa a Nottinghamu v Doncasteru najdeme letiště, které nese jméno legendární postavy - Robina Hooda. Pokud vyrazíte na sever Anglie, letiště Robina Hooda je ideálním startem pro putování po stopách anglického zbojníka.

Reklama

Související témata:

Související články

Last minute zájezdy jsou levnější než loni

Vyrazit na dovolenou na poslední chvíli s nějakou z tuzemských cestovních kanceláří vyjde letos v průměru levněji než loni. Ušetřit lze letos zejména na...

Výběr článků

Načítám