Hlavní obsah

Městečko ve Vermontu uzavřelo silnice kvůli influencerům fotícím padající listí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomfret, ležící nedaleko Woodstocku ve státě Vermont, dočasně uzavřel některé silnice vedoucí do města kvůli přílivu neukázněných influencerů. Provoz na stále otevřených cestách pak byl omezen. Problémem nejsou turisté jako takoví, ale chování těch sezonních na soukromých pozemcích.

Foto: Profimedia.cz

V okolí farmy Sleepy Hollow i na dalších místech města Pomfret se shlukovali neukáznění příznivci sociálních sítí.

Článek

V momentě, kdy se první stromy začnou barvit podzimním listím, nahrnou se do Nové Anglie davy fotekchtivých turistů. Dokud se jednalo pouze o profesionální či zapálené amatérské fotografy, nemělo s tím bezmála tisíc obyvatel městečka Pomfret problém.

„Přijíždějí sem desítky let. Za úsvitu se objeví šest nebo osm aut. Jsou zticha. Nikoho neobtěžují,“ řekl tamní farmář Mike Doten serveru Independent. A jeho manželka dodala, že ani turisté, kteří nocují ve zdejších penzionech, nejsou problém. Není jich totiž mnoho a nechovají se nevhodně.

Problémem jsou „tiktokeři“

Tato bezproblémová symbióza byla narušena zhruba před pěti lety, kdy městečko objevili influenceři se selfie tyčemi, pojízdnou garderobou a drony. Často jich jezdí plné autobusy. Tamní obyvatelé jim říkají „tiktokeři“. Problémem je, že nevyužívají veřejná prostranství, ale blokují silniční komunikace a soukromé pozemky.

Podle farmáře to není jen nepříjemné, ale může to představovat bezpečnostní riziko. „Neexistuje způsob, jak by hasičské auto nebo sanitka mohly projet po této silnici uprostřed sezony (podzimního) listí. Je prostě příliš ucpaná,“ dodal Doten a město mu dalo za pravdu.

Turista si vysloužil zákaz vstupu do Yellowstonu. Opilý se toulal mezi horkými prameny

Cestování

Lesní požár sežehl ikonické stromy v americkém národním parku

Cestování

„Provoz během sezony (podzimního) listí v této oblasti v posledních několika letech neustále rostl, způsobuje významné problémy v oblasti bezpečnosti, životního prostředí, estetiky a kvality života. Kroky shrnuté v tomto sdělení jsou součástí komplexního úsilí v koordinaci s obyvateli oblasti řešit tyto problémy,“ uvádí město v memorandu o omezení provozu.

Omezená doprava i prosba o soukromí

Není to poprvé, co město v této sezoně omezilo provoz. Nedocílilo však kýženého cíle, protože neukáznění návštěvníci zákaz objížděli po polních cestách, proto bude letos v pohotovosti i tamní policie, která bude na dodržování uzavírek dohlížet.

Obyvatelé města se na to navíc rozhodli jít od lesa, a když to byli právě příznivci sociálních sítí, kteří působí problémy, oslovili je pro ně srozumitelným jazykem. Kontaktovali vlivného influencera Kiela Jamese Patricka a požádali ho o smazání videí, která u nich natočil a jimiž lákal další návštěvníky tohoto typu. Patrick jejich prosbu vyslyšel, inkriminované „pozvánky“ smazal a předal dál přání obyvatel ohledně respektování kýženého klidu a soukromí.

Obecní manažer pro oblast Woodstock Eric Duffy dodal, Woodstock je pro turisty otevřen a nabízí velké množství veřejných prostranství, kde mohou cestovatelé zachytit to nejlepší, co může podzim nabídnout, uvedl server Travel + Leisure. Dodal, že by si spolu s tamními obyvateli přáli, aby se návštěvníci v jejich domově chovali tak, jak by chtěli, aby se ostatní chovali zase u nich doma.

Reklama

Výběr článků

Načítám