Hlavní obsah

Turista si vysloužil zákaz vstupu do Yellowstonu. Opilý se toulal mezi horkými prameny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trestní stíhání a zákaz vstupu. Obojí si vysloužil 49letý Američan Jason Wicks, který se minulý týden v Yellowstonu vydal v opilosti mimo vyznačené trasy v oblasti s geotermální aktivitou. Podle úřadů byl natolik mimo, že byl hrozbou nejen pro sebe, ale i ostatní návštěvníky.

Foto: Profimedia.cz

Yellowstone je znám pro horké prameny a gejzíry

Článek

Wicks, který je z amerického státu Michigan, je obviněn z nedovoleného vstupu a ohrožení bezpečnosti v opilosti. Muž si při svém putování mimo trasy a posilněn alkoholem způsobil úraz nohy, řekl pro CNN Lori Hogan ze státního zastupitelství ve Wyomingu. Zranění údajně souvisí s popálením z horkých pramenů.

Wicks si za své jednání vysloužil prozatímní zákaz vstupu nejen do Yellowstonu, ale také do národní parku Grand Teton, který s prvním zmíněným sousedí. Zákaz platí do doby, než bude případ uzavřen, termín soudního slyšení zatím nebyl stanoven.

Správa národního parku Yellowstone uvedla, že pohyb mimo vyznačené trasy, obzvlášť pak v oblasti s geotermální aktivitou, je velmi nebezpečný. „Horké prameny v Yellowstonu zranily či zabily více lidí než kterýkoli jiný přírodní jev,“ varovali zástupci parku.

Prameny jsou totiž často uloženy pod křehkým povrchem a návštěvníci se tak mohou lehce propadnout. Podle správy mají tedy dbát zvýšené ostražitosti a držet se na vyhrazených cestách a vyhlídkových plošinách.

Turisté v Yellowstonu ohrožují divoká zvířata. Za poslední týdny jich několik srazili autem

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám